Deze 3 vochtproblemen in je woning pak je zo aan!

Kampt jouw woning met vochtproblemen? Dan pak je die best zo snel mogelijk aan. Vocht tast immers niet enkel je woning aan, maar is ook zeer nefast voor je gezondheid. Vochtproblemen door opstijgend vocht, grondwater of slagregen efficiënt aanpakken? Aquaplan heeft de gepaste remedie en vochtbehandeling voor elk type probleem.

1. Opstijgend vocht

Je herkent muren met opstijgend vocht aan aangetast pleisterwerk. Muren die kampen met opstijgend vocht, kan je best injecteren. Dat is geen enorm ingrijpende klus. Voor je je muren kan injecteren, moet je eerst de plinten verwijderen en het pleisterwerk tot op een bepaalde hoogte afkappen. Nadien kunnen er op regelmatige afstanden gaten in de muur geboord worden, iets boven het vloerniveau. Pas dan kunnen de muren geïnjecteerd worden met een vloeistof of gel. Voor voole stenen gebruik je hiervoor de Wall-Injector van Aquaplan, voor holle stenen de Vochtbarriere. Deze ademende injectievloeistof vormt een levenslange, waterdichte barrière tegen opstijgend vocht.

2. Insijpelend vocht

Schimmel, een slechte verluchting of een plas (grond)water zijn vochtproblemen die vaak voorkomen in kelders. Je kelder waterdicht maken doe je in verschillende stappen. Allereerst moet je beginnen met het herstellen van lekken, scheuren of barsten. Hiervoor kan je Waterdruk-Stop van Aquaplan gebruiken. Dit snel verhardende en expanderende afdichtingsmiddel dicht onmiddellijk actieve lekken in je kelder. Nadien kan je je muren waterdicht maken met Kelder-Bezetting. Deze waterdichte cementcoating maakt beton- of cementblokken waterdicht en voorkomt dat vuil en bacteriën je kelder kunnen binnendringen. Bovendien helpt het om grondwater tegen te houden.

Een andere topper van formaat om je keldermuren waterdicht te maken, is Kelder-Epoxy van Aquaplan. Deze coating op basis van epoxyhars, dringt tot diep in de ondergrond en verstevigt de structuur van je muren of vloer. Deze doeltreffende en permanente kelderdichting is zeer geschikt voor cementbezette of bakstenen constructies.

3. Doorslaand vocht

Doorslaand vocht op je gevel, als gevolg van bijvoorbeeld slagregen, is een veel voorkomend vochtprobleem. Wil je het blijvend aanpakken, dan doe je er goed aan je muren te impregneren. Impregnatie vormt een waterafstotende laag op je gevelsteen die niet enkel vocht, maar ook vuil afstoot. Gebruik producten zoals Transparant of Muur-Dicht van Aquaplan. Deze waterafstotende en ademende coatings beschermen al je buitenmuren tegen regendoorslag en vuil. Geïmpregneerde muren brengen daarnaast nog een pak andere voordelen met zich mee. Zo zullen algen en mossen minder goed kunnen hechten aan je gevel en blijft hij dus langer proper. Schade door vorst – zoals barsten en scheuren in je gevel – wordt beter vermeden door impregnatie. Aangezien je muren minder snel aangetast kunnen worden door vocht, schimmels of vorst, wordt de levensduur van je gevel verlengd. Bijgevolg creëer je ook een waardevermeerdering voor je woning.

Product calculator

Wil je de vochtproblemen in je woning aanpakken? Ga dan aan de slag met de producten van Aquaplan. Bereken hoeveel product je nodig hebt om al je vochtproblemen aan te pakken met de handige product calculator. Bezoek nadien het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media