livios logo

Een lange levensduur voor je terras? Zo pak je het aan!

Afvoergoten vallen misschien niet meteen op in je tuin of terras, maar ze zorgen er wel voor dat jouw terras jarenlang meegaat. Veel werk heb je er niet aan, maar een jaarlijks onderhoud is wel aangewezen om hun optimale werking te blijven garanderen. 

12729-NL

De buitenkant van een goot is belangrijk. Maar je moet die ook binnenin jaarlijks onderhouden.

Foto ACO House & Garden

12729-NL

De meeste afvoerroosters kan je makkelijk uit de goot nemen.

Foto ACO House & Garden

Afvoergoten worden vooral gebruikt om kuiswater in af te voeren. Daardoor komen ze geregeld in aanraking met agressieve detergenten, en daar knelt het schoentje! Want wist je dat je nadien het rooster moet naspoelen met zuiver water? Als je het poetsmiddel laat opdrogen, raakt het rooster aangetast en kan het gaan roesten. En dat vermijd je best! 

Regenwater

Kuiswater afvoeren zonder naspoeling is dus uit den boze. Om problemen te vermijden, raden we je aan om je terras schoon te maken met puur regenwater. Wil je het toch reinigen met detergent? Beperk dat dan tot één keer per jaar, en vergeet zeker niet na te spoelen

Onderhoud binnenkant

Niet alleen de buitenkant van een goot is belangrijk. Je moet hem binnenin ook jaarlijks goed onderhouden. De meeste afvoerroosters kan je makkelijk uit de goot nemen. Haal eventuele grote afvalresten zoals bladeren eruit. Leg nadien je tuinslang in de goot, en laat het water alle kleine vuildeeltjes wegspoelen. 

Roosters renoveren

Heb je nog typische roosters uit de jaren 80 of 90 in jouw tuin liggen? En zijn hun gloriejaren voorbij? Dan is de kans erg groot dat je ze kan vervangen door de ACO renovatieroosters. Breekwerk is niet nodig, je kan de bestaande roosters gewoon vervangen door die van ACO. Je nieuwe roosters zullen de gootlijn mooi afdekken. 

Wil je een nieuw rooster op jouw afvoergoten installeren? Zoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10399-12729/aco-house-garden/partnerberichten/een-lange-levensduur-voor-je-terras-zo-pak-je-het-aan/