livios logo

Houd je gras en oprit mooi met gras- en grinddallen

Wil je een oprit laten aanleggen, dan is grind een mooi alternatief voor klinkers. Grindmatten houden de steentjes mooi op hun plaats. Of misschien wil je wel een stevige parkeerplaats in het gras? Dan zijn grasdallen een mooie oplossing. Lees meer over waterdoorlatende verhardingen.

13053-N

Dankzij de AREA grasdallen kan je een extra parkeerplaats creëren.

Foto ACO Garden

13053-N

Laat het regenwater infiltreren in de ondergrond van je tuin.

Foto ACO Garden

13053-N

Met Gravel Fix grindstabilisatiematten blijft je oprit waterdoorlatend.

Foto ACO Garden

13053-N

De Gravel Fix grindmatten houden het grind op hun plaats.

Foto ACO Garden

Verharding die water doorlaat

De combinatie van verschillende materialen, texturen en kleuren zijn een trend in hedendaagse tuinen en bestratingen. Steentjes en gras zijn hiervoor dankbaar materiaal. Ze zijn stukken goedkoper dan klinkers of kasseien en laten vlot water door. Infiltratie is een zeer belangrijk onderdeel van je tuinontwerp. Dus waarom zou je er geen aandacht aan schenken? 

Geen opspringende steentjes

Wil je je oprit aanleggen met grind of dolomiet, maar ben je bang dat de steentjes bij het berijden je wagen beschadigen? Of heb je schrik dat er op den duur niets meer van de steentjes overblijft? Ga dan voor grindmatten. Deze kunststoffen matten in honingraatvorm houden de steentjes van je oprit op hun plaats en vormen samen een zeer stabiele en egale ondergrond. Bovendien infiltreren ze het water in de grond. Ontdek meer voordelen van grindmatten en leer hoe je ze plaatst.

Geen platgereden gazon

Nood aan een extra parkeerplaats voor je wagen? Dan hoef je niet per se een verharding zoals klinkers, tegels, beton aan te laten leggen. Dankzij grasdallen parkeer je je wagen op een stukje gazon zonder het gras te beschadigen. Bovendien blijft het oppervlak waterdoorlatend. De groene kunststoffen dallen hebben de vorm van honingraten en kunnen tot 250 ton/m2 belasting dragen. Supersterk! Ontdek hoe je ze kunt inbouwen.

> Zoek je oplossingen voor je tuin, terras en oprit? Laat je inspireren door onze brochure of bezoek een verkooppunt in je buurt voor advies op maat. 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10399-13053/aco-garden/partnerberichten/houd-je-gras-en-oprit-mooi-met-gras-en-grinddallen/