livios logo

Met een efficiënte afwatering win je drie keer

Wil je graag zorgeloos genieten van je tuin en terras? Dan is een efficiënte afwatering echt een must. Scheuren in je terras of wateroverlast kan je immers missen als kiespijn. Als je het goed aanpakt, vermijd je niet alleen mogelijke problemen, maar doe je ook nog eens drie keer je voordeel. Met de totaaloplossingen van ACO kan je namelijk het onderhoud van je bestrating tot een minimum beperken, gemakkelijk vuil water afvoeren én slim omgaan met regenwater.

14182-NL

Heb je een waterkraan aan de achterdeur? Dan is het praktisch dat je daar een afvoerput installeert.

Foto ACO House & Garden

14182-NL

Handig: een afwaterende vloermat aan de buitendorpel van je voor-of achterdeur.

Foto ACO House & Garden

14182-NL

Afvoergoten vangen regenwater op en laten je toe om je terras snel en eenvoudig te reinigen.

Foto ACO House & Garden

14182-NL

Een waterdoorlatende verharding? Met grindstabilisatiematten krijg je meteen vaste voet op het grind

Foto ACO House & Garden

14182-NL

Met infiltratieblokken of -kratten kan je water ter plaatste in de ondergrond laten infiltreren.

Foto ACO House & Garden

Onderhoudsvriendelijke tuin

Voor de meesten onder ons is de tuin een plaats waar we willen ontspannen en genieten van leuke momenten. Uren spenderen aan onderhoud hoort daar niet bij. Om het onderhoud tot een minimum te beperken, doe je er dan ook goed aan om afvoergoten te voorzien bij de aanleg van buitenverharding. Die vangen niet alleen het regenwater op, maar laten je ook toe om het terras snel en eenvoudig met een aftrekker te reinigen.

Vuil blijft buiten

Heb je een waterkraan aan de achterdeur? Dan is het praktisch dat je daar een afvoerput installeert. Die volgt het roosterdesign van je afvoergoten en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een emmer kuiswater gemakkelijk af te voeren naar de vuilwaterriolering. Je kan hiervoor ook een afwaterende vloermat voorzien aan de buitendorpel van je voor-of achterdeur. Zo blijft vuil buitenshuis met de stevige vloermat en kan je kuiswater laten verdwijnen in de handige vloerbak eronder. Ook het kuiswater van je tuinpad en terras kan snel in de vloerbak opgevangen worden.

Oog voor het klimaat

Met oog voor de klimaatverandering voorziet ACO ook een manier om slim om te gaan met regenwater. Met behulp van infiltratieblokken of infiltratiekratten kan je immers de riolering ontlasten door het water ter plaatste in de ondergrond te laten infiltreren. Heb je een waterdoorlatende verharding? Dan krijg je dankzij de grindstabilisatiematten meteen vaste voet op het grind.

Meer weten?

Wil jij ook maximaal kunnen genieten van je tuin, terras en oprit? Ontdek dan de totaaloplossingen van ACO online of in het dichtstbijzijnde ACO-verkooppunt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10399-14182/aco-house-garden/partnerberichten/met-een-efficiente-afwatering-win-je-drie-keer/