livios logo

Pergola SO! van Winsol wint Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award is een prijs die als sinds 1955 elk jaar wordt uitgereikt en zet producten die innovatie, design en gebruiksgemak combineren in de kijker. Het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen stelt de jury samen die de meer dan 11.000 inzendingen uit 61 landen moet beoordelen. Daaronder zitten ook inzendingen van merken zoals LG, ASUS, CISCO, Motorola, …

12972-NL

Pergola SO! Red Dot Design Award

Foto Winsol

12972-NL

Pergola SO! realisatie 1

Foto Winsol

12972-NL

Pergola SO! realisatie 2

Foto Winsol

12972-NL

Pergola SO! realisatie

Foto Winsol

Selectiecriteria

De internationale jury, die uit 37 onafhankelijke vakspecialisten bestaat beoordeelt de nieuwe producten op volgende criteria:

  • Innovatie/vernieuwing

De SO! Pergola scoorde vooral met de slimme motorsturing op basis van geolocatie. Daardoor volgen de lamellen automatisch de stand van de zon én passen ze zich aan zonder dat jij een vinger hoeft uit te steken.

  • Esthetiek/design

De Red Dot Design Award bekroont in eerste plaats aandacht voor design. De vakjury was vooral gecharmeerd door de manier waarop functionele elementen – zoals de luidsprekers en de laadpunten – discreet werden ingebouwd, zodat het ontwerp zijn stijl blijft behouden.

Het resultaat? Een strakke constructie, die helemaal past in de huidige bouwstijl.

  • Functionaliteit

Dat een ontwerp er goed uit ziet is belangrijk. Nog meer van belang is dat het goed werkt en dat het veilig en makkelijk te gebruiken is. De SO! scoort op al deze punten. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat ook de installatie ervan makkelijk en snel kan gebeuren, zonder al te diepgaande ingrepen.

  • Gevoel/beleving

De grootste drijfveer om de Pergola SO! te ontwikkelen was fun en beleving. Op elk moment van de dag en tijdens elk seizoen kunnen genieten van je tuin of je terras is cruciaal. De SO! moet een oase van rust zijn, waar je met je vrienden of je familie de heerlijkste momenten beleeft. Waar je kunt feesten, loungen, chillen, gamen, relaxen, eten, drinken … Kortom: waar je alles kunt doen wat het leven leuker maakt.

5 winnaars in de categorie Tuin

Xavier Costenoble, CEO Winsol: “We zijn er bijzonder trots op dat we met Winsol één van de 5 winnaars zijn in de categorie ‘Tuin’. Het is de bekroning van een jaar hard werk door een supergemotiveerd team dat tijd noch moeite heeft gespaard om van dit project een schitterend succes te maken. Omdat we rotsvast overtuigd zijn van de vele kwaliteiten van de SO! én dat deze gloednieuwe terrasoverkapping inspeelt op een nood in de markt zijn we ondertussen al begonnen met het aanboren van buitenlandse markten. Zo werden in Spanje al een enkele SO! gerealiseerd en andere landen volgen binnenkort.“


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10403-12972/winsol/partnerberichten/pergola-so-van-winsol-wint-red-dot-design-award/