livios logo

Houden screens de warmte buiten?

Na een heerlijk zonnige dag thuis komen en merken dat het binnen in je woning warmer is dan buiten … Daar gaat je nachtrust, want eens je huis is opgewarmd is het moeilijk koel te krijgen. Wie over een aircosysteem beschikt kan dat opzetten, maar dat vreet natuurlijk energie. Slecht voor je EGW-factuur én ook schadelijk voor het milieu.

13182-NL

Screens zorgen voor een gedempte lichtinval

Foto Winsol

13182-NL

Screens voor een strakke en moderne look

Foto Winsol

13182-NL

Foto Winsol

Gelukkig zijn er screens: een trendy oplossing om de warmte buiten te houden.

Hoe werkt het?

Belangrijk om weten is dat screens aan de buitenzijde van je raam geïnstalleerd moeten worden. Zo wordt verhinderd dat de warmte van de zon binnendringt en daar de lucht opwarmt. De gouden regel is dus: de zonnewarmte buiten houden.

Screendoeken zijn daar dan ook speciaal voor ontwikkeld. Ze weerkaatsen of absorberen het zonlicht, terwijl je binnen toch nog licht binnen laat. Zo blijft het dus heerlijk koel.

Afgesloten zijkanten

Omdat de zijkanten van screens in geleiders schuiven of via een ritssysteem helemaal dicht zijn, dringt er ook geen warmte binnen langs de zijkanten. Zo slagen goed geplaatste screens van hoge kwaliteit er dus in om tot 90% van de zonnewarmte buiten te houden. Dat resulteert in een binnentemperatuur die tot 15° lager is dan buiten, afhankelijk uiteraard van de isolatiegraad van je ramen en deuren.  

Verbeter het E-peil van je woning met screens

Wist je dat zonwering nu ook meegenomen wordt om de EPB-score van je woning te berekenen? Je kunt via deze tool zelf de impact van zonwering op je energieverbruik en de binnentemperatuur simuleren.

De tool is makkelijk in gebruik en helemaal gratis!

Elegant en esthetisch

De strakke en vlakke look van screens geven je woning of je appartement ook een extra modieuze en moderne toets. Ze passen bijzonder goed bij de minimalistische bouwstijl die op dit moment helemaal ‘in’ is. Zelfs het opbouwscreen van Winsol – waarbij de kast aan de bovenkant van het raam onder de baksteen wordt gemonteerd – is vrij van ontsierende gevelelementen. In opgerolde toestand merk je dus niet dat er een kast zit. We bieden natuurlijk ook

Omdat er zeer veel mogelijkheden zijn op vlak van kleur en kastafwerking, zorgen we ervoor dat deze naadloos aansluiten bij de rest van je woning.

Op maat gemaakt

Screens worden door Winsol altijd op maat gemaakt. Grote raampartijen met afwijkende afmetingen? Ook daar zorgen we voor een oplossing die uiterst stevig is en lang mee gaat.

Comfort en veiligheid

Onze screens worden uitgerust met een krachtige en stille Somfy motor die je bedient met een afstandsbediening. Zeker voor grote raampartijen is dit geen overbodige luxe, want zo’n screen – vervaardigd uit hoogwaardige materialen – kan zeker wat wegen.

Tot en met 15 september krijg je bij Winsol een mooie korting op de motor, die ook nog eens is uitgerust met obstakeldetectie.

Ontvang hier je actiecheque en profiteer van deze mooie Summer Deal!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10403-13182/winsol/partnerberichten/houden-screens-de-warmte-buiten/