livios logo

Kies jij voor pvc of aluminium?

Wie aan (ver)bouwen denkt of een renovatietraject overweegt met nieuwe ramen en deuren stuit vroeg of laat op de vraag: kies ik voor pvc of voor aluminium profielen?

13280-NL

Allura+81

Foto Winsol

13280-NL

Allura+81

Foto Winsol

13280-NL

Allura+81

Foto Winsol

13280-NL

Allura+81

Foto Winsol

Tijd dus om wat misverstanden de wereld uit te werken en (ver)bouwers te helpen kiezen!

 • Pvc is niet zo mooi

Of je iets (minder) mooi vindt is natuurlijk een kwestie van eigen smaak, en daar valt – zoals we weten – niet zoveel over te discussiëren. Wat we bij Winsol wel met stelligheid kunnen zeggen is dat onze pvc-profielen in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Je kunt ook kiezen voor verschillende manier van afwerking:

 • In de massa gekleurd
 • Perfect afgewerkte natlak
 • Filmage waarbij je desgewenst ook kunt kiezen voor een look van imitatie houtstructuur

Hou je van een landelijke stijl met bijhorende retrolook? Dan zal onze ‘Retrolux’-lijn je zeker kunnen bekoren. De opzetprofielen op ramen en deuren creëren een nostalgische rustieke look die helemaal tot zijn recht komt in landelijke villa’s en pastorijwoningen.

 • Aluminium is duur

Het klopt dat aluminium steeds wat prijziger zal uitvallen dan pvc. Dat komt natuurlijk omdat de aankoopprijs van metaal hoger ligt die van pvc. Je krijgt er natuurlijk ook wel wat voor terug: zo is aluminium net iets steviger, zodat het zeker is aangewezen voor grote raampartijen. Het profiel moet immers het glaswicht vele jaren kunnen torsen.

Gaat je voorkeur toch uit naar aluminium zonder dat je je budget uit het oog verliest? Dan vindt je je gading zeker in de Allura+81 reeks: Een uiterst solide driekamersysteem met uitstekende waarden op vlak van isolatie. Esthetiek, veiligheid en betaalbaarheid gaan hier hand in hand.

 • Met aluminium is het lastig isoleren

Het klopt dat een metaal zoals aluminium een betere geleider is dan pvc. Van nature is kunststof dan ook een betere isolator, maar dankzij een aantal slimme ingrepen halen we ook met aluminium uitstekende isolatiewaarden.

 • De ‘spider-technologie’ verdeelt het profiel binnenin op in verschillende kamers. De lucht in die kamers zorgt voor extra isolatie en verhindert dus dat de warmte ontsnapt en de koude binnendringt tijdens de winter.
 • Warm-edge spacers vormen een extra laag tussen het profiel en het glas. Opnieuw extra isolerend en bovendien vermijden we zo condensatie aan de binnenkant van de ramen.

Wist je dat je zelfs passief of Bijna Energie Neutraal kunt (ver)bouwen met aluminium? Daarvoor komt onze Artica+91 lijn in aanmerking. Informeer je gerust in de showroom.

 • Aluminium past enkel bij moderne woningen

Het klopt dat aluminium goed tot zijn recht komt in de strakke en moderne bouwstijl die tegenwoordig in is. Omdat aluminium oersterk is kan men zeer slanke profielen maken die over een zeer grote draagkracht beschikken. Onze IQON-reeks is daar het bewijs van!

Maar toch kun je ook met aluminium een warme look creëren die goed tot zijn recht komt in herenhuizen of landelijke renovatieprojecten. De STEELLOOK HI (High Insulation) reeks werd daarvoor speciaal ontworpen:

 • Aluminium slanke profielen met de aanblik van staal.
 • Opgekleefde kleinhoutverdelingen zorgen voor een mooie vintage look.

Wil je meer weten over pvc of aluminium? Lees dan zeker ook deze blogpost!

Of ontvang je gratis brochures onmiddellijk via e-mail.  

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10403-13280/winsol/partnerberichten/kies-jij-voor-pvc-of-aluminium/