livios logo

Screens of rolluiken kiezen?

Wat is beter: screens of rolluiken als zonwering voor je ramen? Het antwoord: beide zijn evenwaardig, maar ze hebben elk hun eigen eigenschappen. Via deze blog leggen we je graag de gelijkenissen én verschillen uit tussen Winsol voorzet screens SolarFix en Winsol voorzetrolluiken SolarBox. Zo heb jij alle info om je keuze te maken!

15223-NL

Screens vs. rolluiken als zonwering voor je bestaande ramen?

Foto Winsol

15223-NL

Winsol SolarFix voorzetscreens op zonne-energie

Foto Winsol

15223-NL

Winsol SolarBox voorzetrolluiken op zonne-energie

Foto Winsol

Voorzet screens of rolluiken: de 5 gelijkenissen

Winsol SolarFix screens of SolarBox rolluiken hebben heel wat gemeen. Beide fungeren als zonwering voor de buitenkant van je ramen, waardoor je binnen een aangename temperatuur behoudt op warme dagen. Maar ze hebben méér gelijkenissen dan je zou denken!

 1. Esthetische oplossing voor bestaande ramen
  De compacte rolluik- en screenkast integreert perfect in de gevel van je woning. We matchen de kleuren met de rest van je buitenschrijnwerk zodat alles 1 mooi geheel blijft.
  Bovendien is de manier waarop de zonnepanelen in de kast zijn verwerkt uniek op de markt. Het design van de SolarFix screens en SolarBox rolluiken werd dan ook bekroond met een Red Dot Design Award!

 2. Snelle plaatsing zonder ingrijpende werken
  Het grote voordeel van Winsol voorzet screens en -rolluiken? We kunnen ze makkelijk én snel installeren op je bestaande ramen. En bovendien zonder kap- en breekwerk in je huis, want we hoeven geen elektrische kabels te trekken. Kortom, jouw interieur blijft zoals het was!

 3. Werkt op zonne-energie
  Kies voor gratis energie dankzij de 2 subtiel geïntegreerde zonnepanelen in de kast van de Winsol SolarFix en SolarBox.
  De batterij heeft bovendien een 2x langere levensduur dan bij de modellen van de concurrentie. Dat betekent dat je je SolarFix zonnescreens en SolarBox voorzetrolluiken zonder problemen het ganse jaar door kan gebruiken. Oók wanneer er eens wat minder zon is!

 4. Geluidsisolerende zonwering
  Voorzet screens en –rolluiken worden op of in de dag van je bestaande ramen geplaatst. We moeten niet boren in de muur, waardoor er geen geluidslekken ontstaan.

 5. Privacy wanneer jij die nodig hebt
  Beide systemen bieden je privacy op elk moment van de dag. Bij screens is de doorkijk afhankelijk van de openingsfactor die je kiest. En bij rolluiken kies je zelf of je ze volledig of deels sluit.

Wat is het verschil tussen screens en rolluiken?

Rolluiken vs. screens: zonwering voor je ramen met een aantal belangrijke verschillen. Wanneer kies je voor Winsol zonnescreens zoals de SolarFix en wanneer voor onze SolarBox voorzetrolluiken?

Zonnescreens: grote oppervlaktes en maximale doorkijk

SolarFix zonnescreens zijn een strakke designoplossing die uitstekend past bij moderne woningen met grote (schuif)ramen. Rolluiken zijn minder geschikt voor grote raampartijen. Daarnaast behoud je via de gaatjes in het doek nog voldoende lichtinval. En je blijft meteen ook genieten van je zicht naar buiten. Speel met de verschillende openingsgraden voor meer of minder lichtinval en doorkijk.

Voorzetrolluiken: knus en veilig

Naast de 5 gelijkenissen met screens hebben rolluiken bijkomend nog een aantal extra voordelen. Rolluiken zijn de ideale 4-seizoensoplossing, want ze houden in de winter de warmte binnenshuis en in de zomer net buiten. Tot slot vormen volledig neergelaten rolluiken een extra obstakel voor inbrekers. Ze zijn inbraakvertragend én schrikken ongewenste bezoekers ook af.

Screens en rolluiken combineren?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om screens en rolluiken te combineren. Niet op hetzelfde raam, maar je kan bijvoorbeeld de grote ramen in de leefruimte voorzien van zonnescreens en de ramen in de slaapkamers van rolluiken. Je kan ook terecht bij onze adviseurs in de Winsol showrooms voor persoonlijk advies op maat!

Meer weten over Winsol voorzet screens of rolluiken?

Wil je graag nog wat meer informatie over onze screens of rolluiken? Download onze brochures en ontvang ze gratis en onmiddellijk in je mailbox. Ook hier op onze website vind je heel wat info én inspirerende foto’s terug over onze duurzame zonwering op zonne-energie:

> Meer lezen over SolarFix zonnescreens

> Ontdek meer over SolarBox voorzetrolluiken

Tot slot ben je natuurlijk ook altijd welkom in een Winsol-verkooppunt om onze voorzet screens en rolluiken in het echt te ontdekken. Altijd mét advies van een echte expert.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10403-15223/winsol/partnerberichten/screens-of-rolluiken-kiezen/