livios logo

Je woning aangenaam koel houden in de zomer? Dit zijn je opties

Lopen de temperaturen in jouw woning hoog op tijdens de zomermaanden? Met zonwering geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Daarvoor bestaan verschillende opties. Van screens tot een zonneluifel of terrasoverkapping. Maar wat is de juiste oplossing voor jouw woning? Winsol helpt je bij je keuze.

16267-NL

Foto Winsol

16267-NL

Foto Winsol

16267-NL

Foto Winsol

16267-NL

Foto Winsol

16267-NL

Foto Winsol

1. Rolluiken

Wil je invallend daglicht dempen of je slaapkamer volledig verduisteren? Dan zijn rolluiken de beste optie. Je kan ze het hele jaar door gebruiken voor extra privacy of als thermische en akoestische isolator. Zo helpen ze je besparen op je energiefactuur. Rolluiken houden de warmte niet alleen binnen, ze werken ook warmtewerend. Bij zomerse temperaturen houden omlaag gelaten rolluiken je woning aangenaam koel.

2. Screens

Vind je het een nadeel dat rolluiken je zicht naar buiten ontnemen? Dan zijn screens voor jou een betere oplossing. Deze verticale zonwering wordt aan de buitenkant van je ramen geplaatst en blokkeert de zonnestralen, zodat de temperatuur in je woning comfortabel blijft. Van het uitzicht op je tuin kan je blijven genieten. Daarnaast hebben screens nog een aantal voordelen: ze bieden privacy, doen dienst als muggenhor en kunnen ook de lichtinval regelen als je voor een verduisterend doek kiest. Bekijk hier de verschillende soorten screens van Winsol.

3. Zonneluifel

Ook een zonnescherm of -luifel biedt bescherming tegen de zomerzon. Je creëert een verkoelende schaduwplek op je terras waar het aangenaam vertoeven is. Idealiter plaats je de luifel boven een raam dat uitgeeft op het terras. Bij Winsol vind je grote knikarmschermen tot wel zeven meter breed. Zo kan je een grote raamopening beschermen tegen de zon en warmt het ook binnen minder snel op. Is je terras nog breder? Dan kan je bepaalde luifels zoals de Linasol aan elkaar koppelen. Zo’n gekoppelde luifel bestaat uit twee units die je samen kan bedienen. Als de zon niet schijnt, laat je de luifel opgeborgen in een gesloten kast die het doek beschermt tegen weersinvloeden. Wil jij ook een aangename plek maken van je terras? Ontdek alle moderne zonneschermen van Winsol.

4. Terrasoverkapping

Net zoals een zonneluifel verhindert een terrasoverkapping die voor een groot raam wordt geplaatst dat de temperatuur binnen oploopt. Daarbij heb je keuze uit een kantelbaar lamellendak of een weersbestendig oproldoek. Zo’n terrasoverkapping is eigenlijk een extra buitenkamer waar je het hele jaar door gezellige terrasmomenten kan beleven. Het is volledig personaliseerbaar en biedt alle comfort die je nodig hebt op je terras: sfeerwanden voor meer privacy, muziek of verlichting voor meer sfeer en verwarming om de avondkoelte te verjagen. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Meer weten?

In de maand mei geniet je van acties op alle zonwering van Winsol. Surf naar winsol.eu voor meer informatie. Ontdek alle zonweringsoplossingen van Winsol in een van de showrooms en ontvang advies op maat voor jouw woning. Zoek hier een verkooppunt in je buurt. Wil je graag weten hoeveel budget je nodig hebt? Vraag dan online een gratis offerte aan.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10403-16267/winsol/partnerberichten/je-woning-aangenaam-koel-houden-in-de-zomer-dit-zijn-je-opties/