livios logo

Wat kost een spanplafond en waar hangt dit van af?

Een spanplafond is de ideale oplossing wanneer je eenvoudig en zonder al te veel werkzaamheden en breekwerk een nieuw plafond wil plaatsen. Het heeft ook verschillende interessante voordelen in vergelijking met een normaal plafond. Wat kost een spanplafond en kan je het zelf plaatsen of schakel je daarvoor beter een vakman in? Je komt het hier nu allemaal te weten.

Snel geplaatst zonder breekwerken

Een spanplafond is een interessante optie wanneer je een nieuw plafond wil plaatsen met een minimum aan werken en tegen een lage kostprijs. Het is een doek uit pvc dat we aan profielen tussen de muren spannen. Deze zijn vanzelfsprekend niet zichtbaar. We brengen het doek op zo’n manier aan dat het plafond strak afgewerkt is. Het oude plafond hoeft niet verwijderd te worden. Dit wordt volledig afgeschermd door het nieuwe spanplafond. Breekwerken zijn dus niet nodig. Als extra voordeel kan je alle elektriciteitskabels, ventilatie- en sanitaire buizen wegwerken tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond.

Kan je het zelf doen?

De plaatsing van een spanplafond laat je best over aan een vakman, want het blijft een werk voor specialisten en is zeker niet geschikt voor doe-het-zelvers. Onze pvc-spanplafonds warmen we net voor plaatsing op, waarna we de folie 10% uitrekken. Zo kunnen we de folie strak en egaal opspannen. Wij werken dagdagelijks met deze plafonds en weten exact hoe we bijvoorbeeld verlichting kunnen inwerken.

Wat kost een spanplafond?

Vanzelfsprekend heeft de oppervlakte de grootste invloed op de prijs van een spanplafond. Hoe groter deze is, hoe lager de prijs per vierkante meter. Verder wordt de prijs vooral beïnvloed door het al dan niet voorzien van isolatie, de gewenste afwerking van het doek, de vorm en hoeveel hoeken het plafond telt. Over het algemeen kan je stellen dat de prijs van matte pvc-spanplafonds schommelt tussen 70 à 90 euro per vierkante meter inclusief levering en plaatsing (exclusief BTW).

Meer informatie en offerte op maat

Wil jij weten wat de prijs van een spanplafond is in jouw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op. We geven je een duidelijk overzicht van de kosten, zodat je exact weet waar je aan toe bent


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10439-15366/helixe-installatiebedrijf-spanplafonds-wanden-en-accessoires/partnerberichten/wat-kost-een-spanplafond-en-waar-hangt-dit-van-af/