livios logo

Wat zijn de nadelen van hard water?

Zit er bij jou thuis veel kalk in het leidingwater? Dan krijg je te maken met de talrijke nadelen van hard water. Ontdek welke dit zijn en leer hoe je ermee afrekent. Zo kun je tot 650 euro per jaar besparen! 

13266-N

Wat zijn de nadelen van hard water?

Foto EcoWater Systems Europe

Kalkaanslag op kranen en douchewanden

Kalkaanslag op je kranen is lelijk, maar kan het ook kwaad? Jazeker, de kalkvlekken in je douche, op je kranen en in je gootsteen zijn slechts het topje van de ijsberg. Door te poetsen krijg je deze vlekken weg, maar ze komen steeds terug. Op die manier verbruik je veel poetsmiddel en antikalkproducten, en die kosten geld. Ontdek hoe je je kalkprobleem oplost, voor eens en altijd. Zo heb je voortaan maar de helft minder zeepproducten nodig.

Hoge energiekosten

Die ontsierende kalkaanslag stoort je niet? Ook dan kijk je best uit naar een oplossing voor het kalk in je leidingwater, want je toestellen lijden eronder. Indrukwekkend: een laagje kalkaanslag van 0,8 mm dik laat het energieverbruik van je toestel al met 8,5% stijgen. En bij een laag kalk van een halve centimeter verbruikt je toestel de helft meer. Je doet liever geen onnodige uitgaven? Ontdek hier hoeveel je kunt besparen

Kapotte toestellen

Toestellen met een warmtewisselaar kunnen ernstig beschadigd raken door kalk. Je waterkoker, wasmachine, boiler, condensatieketel, vaatwasser, koffiemachine enzovoort ... zijn allemaal gevoelig voor kalkaanslag. Kalk zet zich af op warmte-elementen, waardoor het apparaat minder goed gaat werken. Na een tijdje gaat het kapot, en dat komt altijd ongelegen. Woon je dus in een regio waar veel kalk in het leidingwater zit, dan gaan je toestellen sneller stuk. Je zal je toestellen dan geregeld moeten vervangen. En een nieuwe wasmachine, vaatwasser of boiler is al geen kleine uitgave meer.

Verstopte leidingen

Hard water is ook nadelig voor je leidingen. De kalk stapelt er zich op. Hierdoor vernauwen de waterleidingen, en uiteindelijk raken ze verstopt. Je moet dan een loodgieter inschakelen, en dat kost geld. Maar het kan nog erger. Raken de leidingen volledig verstopt, dan riskeer je dat deze vervangen moeten worden. Leer hoe je zo’n scenario vermijdt.

Geïrriteerde huid en doffe haren

Zelfs je huid en je haren dragen de gevolgen van kalk. Na het douchen blijft er een laagje kalk achter op je haren. Je haar gaat er dof uitzien en stug aanvoelen. Verder kan je huid geïrriteerd raken door de kalkdeeltjes. Hard water droogt de huid uit, wat een trekkerige huid oplevert. Wist je dat hard water zelfs eczeem kan aanwakkeren?

Beschadigde kledij

Hard water is leidingwater met een grote hoeveelheid kalk. Maakt je wasmachine gebruik van hard water, dan hoopt de kalk zich op in de machine. Je wasmachine moet dan harder werken om je kleren proper te krijgen. De kleuren van je kleding vervagen en je witte was wordt grauw. Ontdek nu hoe je afrekent met kalkaanslag in je toestellen.

Een waterverzachter helpt!

Er is een makkelijke manier om je kalkprobleem aan te pakken. Een waterverzachter filtert de kalk uit je leidingwater. Zo wordt het harde water weer zacht. Dat is goed voor je comfort, je budget én je gezondheid. Ontdek alle voordelen van een waterverzachter en vraag je gratis offerte aan.

Welke waterverzachter kiezen?

Met een waterverzachter kun je tot 650 euro per jaar besparen. Zo verdien je je investering snel terug. Welke waterverzachter kies je best? Kijk uit naar een zuinig en intelligent toestel dat afgestemd wordt op jouw behoeften. Er zijn nu zelfs toestellen met wifi verkrijgbaar. Daarmee kun je je waterverzachter via smartphone, pc of tablet bedienen. Ontdek alle voordelen van een waterverzachter met wifi. Interesse? Laat je adviseren door een expert.
 

Wil je voorgoed afrekenen met je kalkprobleem? Kijk dan uit naar een waterverzachter, want die maakt je leidingwater weer zacht. Neem contact op met een specialist voor advies. Hij laat je kennismaken met een slim toestel op maat van jouw behoeften.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10446-13266/ecowater-systems-europe/partnerberichten/wat-zijn-de-nadelen-van-hard-water/