livios logo

Hoe water uit je kelder houden zonder onnodige kosten?

Natte voeten en doorweekte spullen in je kelder? Vergeet lapmiddelen en raadpleeg een specialist die je kelder voor altijd waterdicht maakt. Hoe gaat hij te werk?

11314-N

Een kelder dichten is een klus voor specialisten met voldoende kennis en ervaring in het vak.

Foto noaqua

11314-N

Alleen een nieuwe binnenkuip houdt water en vocht definitief uit je kelder.

Foto noaqua

11314-N

Water wegpompen uit je kelder, een drainage, is een oplossing die het probleem niet wegneemt.

Foto noaqua

11314-N

Ondergrondse muren van een natte kelder raken natte grond. Een injectieproduct kan nooit uitdrogen.

Foto noaqua

Dé oplossing: nieuwe binnenkuip

Alleen een nieuwe binnenkuip houdt water en vocht definitief uit je kelder. Een binnenkuip? De specialist behandelt je keldermuren met verschillende lagen van waterdicht cement. Daarna giet hij een nieuwe vloer van gewapend beton. Zo ontstaat een kuip in je kelder waar vocht en water van buitenaf niet doorkunnen. De luchtvochtigheid in je kelder wordt weer normaal, waardoor je er met een gerust hart je spullen terug kan opbergen.

En afvoer via pomp?

Water wegpompen uit je kelder, een drainage, is een oplossing die het probleem niet wegneemt. Bovendien zijn er meer nadelen dan voordelen: de pomp moet voortdurend draaien, het water blijft binnenkomen en de luchtvochtigheid in je kelder blijft veel te hoog. En wat als de pomp kapot gaat of wanneer de elektriciteit uitvalt? Vergeet dus snel dat gedoe met een pomp als ‘oplossing’ van je natte kelder.

Of injecties?

Opstijgend vocht los je op met injecties. Maar een natte kelder is heel wat anders dan natte muren door opstijgend vocht. Ondergrondse muren staan voortdurend in contact met natte grond. Het injectieproduct kan dus nooit uitdrogen en zijn werk doen. Injecteren is absoluut geen correcte behandeling voor een natte kelder.  

Geen doe-het-zelf-werk

Een kelder dichten is geen klus voor doe-het-zelvers, maar voor specialisten met voldoende kennis en ervaring in het vak. De technische adviseurs van Noaqua voeren eerst een grondige analyse uit en houden rekening met alle factoren die meespelen richting de juiste oplossing. Laat dit dus over aan echte vakmannen en geniet voor de rest van je leven van een droge kelder.

Vraag je gratis analyse aan

Genoeg van natte dweilen en vochtige spullen? Contacteer ons nu voor een grondige en gratis analyse. Noaqua heeft 50 jaar ervaring in vochtbestrijding en bied je een duidelijke kwaliteitsgarantie.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10455-11314/noaqua/partnerberichten/hoe-water-uit-je-kelder-houden-zonder-onnodige-kosten/