Vochtproblemen in huis? Een eerlijke analyse leidt je naar de juiste oplossing

Zie je natte plekken op je muur, heb je verf of behangpapier dat loskomt of hangt er een muffe geur in huis? Dan zit je met een vochtprobleem en is de kans groot dat je meteen aan opstijgend vocht denkt. Toch zijn er meerdere oorzaken, die elk een specifieke behandeling vragen voor een blijvend resultaat. Een vakkundige en eerlijke analyse van je vochtige muren is dan ook de enige manier om het probleem correct te behandelen.

Waar komt het vocht vandaan?

Opstijgend vocht is een mogelijke boosdoener, maar er zijn nog andere aanleidingen die vochtproblemen kunnen veroorzaken. Denk maar aan een waterlek, een slechte of verouderde dakconstructie, koudebruggen, condensatie door een gebrekkige ventilatie, etc. Om erachter te komen wat nu juist de oorzaak is van jouw vochtprobleem, doe je dan ook het best een beroep op de vochtspecialisten van Noaqua. Dankzij de gratis analyse die ze uitvoeren, krijg je meteen een correcte diagnose die je helpt om de juiste behandeling op te starten.

Snel handelen

Het grote voordeel van een vlotte, correcte diagnose is dat je je vochtproblemen snel kan (laten) behandelen. Dat is belangrijk omdat vocht niet alleen slecht is voor de structuur van je woning, maar ook voor de gezondheid van de bewoners. De minerale zouten en het bodemvocht brengen immers allerlei bacteriën, schimmels en ongedierte met zich mee die je liever niet in huis wil. Een vakkundige analyse die je rechtstreeks naar de juiste oplossing leidt is dan ook geen overbodige luxe.

Calcium Carbide Test

Noaqua maakt als enige op de markt gebruik van de Calcium Carbide Test om vochtproblemen te analyseren. Dat is de meest betrouwbare test om het vochtpercentage in je muur te bepalen. Een analyse van enkele boorstalen en de reactie hierop met calciumcarbide laat ons toe om de vochtigheidsgraad van je muur exact af te lezen. Vervolgens gebruiken we een zoutanalysetest om te kijken of er schadelijke zouten aanwezig zijn en in welke mate deze jouw muren aantasten.

Eerlijk advies

Op basis van de testresultaten geven we je eerlijk advies over hoe je je vochtprobleem het beste kan aanpakken. Wanneer we merken dat er echt vocht in de muur zit, spreken we van opstijgend vocht en is een muurinjectie de beste oplossing. Vinden we echter geen vocht in je muur, dan zoeken we verder naar de juiste oorzaak en zullen we je op basis daarvan een gepaste behandeling aanraden. Want zeg nu zelf, niemand staat te springen om breekwerken en hoge kosten die achteraf onnodig blijken.

De juiste aanpak

Heb jij een vochtprobleem, maar weet je niet zeker wat de oorzaak is? Contacteer dan de specialisten van Noaqua voor een gratis analyse. Zo ben je meteen zeker van de juiste diagnose en de bijhorende oplossing die je een blijvend resultaat garandeert.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media