livios logo

De energiebalans van een venster speelt een rol bij de klimaatopwarming

De bewustwording over de klimaatopwarming sluipt langzaam maar zeker verder maatschappelijk door. Ook bij onze jongeren die ervoor spijbelen om de overheid wakker te schudden zodat ze wel degelijk hun beleid aanpassen, toegespitst op de vele waarschuwingen van milieu-experts.

12360-NL

buitenzonwering beweegbaar in functie van de zon instraling op de beglazing

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

12360-NL

rolluiken als maximale bescherming tegen koude en warmte

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

12360-NL

Buitenzonwering beschermt de beglazing tegen weersinvloeden

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

Energieprestaties

Onze woningen en gebouwen, waar we zowat 90% van ons dagelijks leven in vertoeven, zijn hierbij een bijzonder aandachtspunt. Het is dan ook belangrijk dat onze gewestministers de nieuwe versie van de Europese Richtlijn voor energieprestaties van gebouwen invoeren met de juiste aanpak voor energiebesparing én die gepaard gaat met een bescherming tegen de klimaatopwarming.

Nood aan koeling

Zeker is dat de nood aan koeling zal stijgen en de mate waarin dit zal gebeuren zal sterk afhangen van de versnelling van de klimaatopwarming. Dit betekent dat we de beglazing in vensters niet alleen moeten beoordelen op hun warmte isolatie (u-waarde) maar ook op hun blootstelling tegen de warmtewinsten door de felle zoninstraling (g-waarde). Beweegbare zonwering en rolluiken bieden hierop een betrouwbaar antwoord en zijn te verkiezen boven vaste constructies.

Ze vormen een bescherming op de vensters omdat ze naar behoeven de zonnewarmte maximaal buitenhouden of ze juist binnenhalen. Tevens bieden ze in de winter een extra isolatie tegen de nachtelijke koude. Bovendien verbruiken ze geen energie en doen ze de CO2-uitstoot verminderen, wat niet gezegd kan worden van een actief koelingsysteem dat alsmaar harder moet draaien omdat de oververhitting binnenshuis zonder effectieve bescherming alsmaar toeneemt.

Lees meer over de energiebalans van vensters met zonwering

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10460-12360/verozo-rolluiken-en-zonwering/partnerberichten/de-energiebalans-van-een-venster-speelt-een-rol-bij-de-klimaatopwarming/