livios logo

Slimme woningen met intelligente sturing van zonwering en rolluiken

De digitalisering brengt nieuwe ontwikkelingen op gang en is interessant in woningen als ze functies en diensten oplevert die ons hedendaags leven comfortverhogend maken. Bovendien geven ze nog een extra meerwaarde aan je woning. 

13076-NL

Zonwering om de binnen-temperatuur tot 10 graden te verlagen zonder nood aan actieve koeling

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13076-NL

Bediening van je zonwering met een eenvoudige druk op je smartphone

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13076-NL

bediening van zonnetent op je terras en zonwering op de vensters

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13076-NL

Rolluiken instellen wanneer je wil

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

Zonwering en rolluiken zijn ideaal om te automatiseren omwille van een aantal voor de hand liggende redenen:

Comfort met behoud van controle

Met één druk op een afstandsbediening, smartphone of iPad kun je de zonwering/rolluiken sturen. Sensoren detecteren de temperatuur en het daglicht van de zoninstraling doorheen de vensters en zorgen ervoor dat zonwering wordt geactiveerd voor een optimaal thermisch en visueel comfort. Maar evenzeer kan je de controle behouden door de zonwering op te laten om de nuttige gratis warmte binnen te trekken in koudere periodes. Zie artikel klimaatbestendige woningen.

Veiligheid 

Tijdens je afwezigheid wordt zonwering geactiveerd alsof je thuis bent. Maar evengoed kunnen rolluiken als inbraakwerend in gesloten toestand worden geplaatst. Dit kan volledig automatisch via een vooraf bepaald protocol of zelf op afstand te regelen met feedback op je smartphone of iPad.

Energiebesparing en duurzaamheid

Mobiele zonwering en rolluiken regelen het zomer- en wintercomfort op een dynamische wijze. Ook tijdens je afwezigheid kunnen geactiveerde buitenzonwering en rolluiken ervoor zorgen dat je de binnentemperatuur aangenaam houdt. In de zomer kan je hiermee de binnentemperatuur tot 10 graden verlagen waardoor je een aangename koele woning krijgt zonder dat je hiervoor energieverslindende systemen moet inzetten om je tegen de oververhitting te beschermen. In de winter kun je overdag de binnenzonwering regelen voor daglicht én tevens de aangename zonnewarmte binnenhouden. ‘s Nachts kun je naast de binnenzonwering ook de rolluiken weer laten neerhalen. Automatisering verhoogt zonder meer nog eens de energiebesparing en verlengt de duurzaamheid van het gebruik van zonwering en rolluiken.

Van eenvoudig tot zeer intelligent op maat van toepassing en type zonwering

Automatisering wordt in woningen vandaag voorzien zonder enige vorm van bedrading. Een verdere stap is domotica waarbij de zonwering/rolluiken aan verlichting, verwarming, toegang tot de woning gekoppeld wordt.

Veilgheidsdetecties beschermen rolluiken en garagepoorten tegen onvoorziene obstakels. In koude winters zorgt automatisering ervoor dat een rolluik niet door bevriezing komt vast te zitten. Automatisering zorgt ervoor dat de spanning op het doek van je zonnetent wordt ontlast eens ze weer opgevouwen is. Sensors voor zon, wind en regendetectie worden bij buitenzonwering of zonnetenten op het terras vaak gecombineerd voorzien. 

Automatisering, een veelheid aan mogelijkheden: hoe begin je eraan?

Jouw zonweringspecialist is ideaal geplaatst om je te begeleiden in het voorzien van de juiste combinaties en mogelijkheden van motors, controles en sensors, en afgestemd op de types en plaatsing van de gekozen zonwering en rolluiken. Bovendien wordt alles voor jou in je woning geïntegreerd met aandacht voor esthetiek en gebruiksgemak. Bij de keuze wordt niet alleen gekeken naar de huidige behoeften van de bewoners maar ook mee nagedacht over flexibiliteit naar de toekomst.

Smart homes met de smart readiness indicator als dichte toekomst

Woningen worden slimmer en door de omslag naar alternatieve (groene energie) is het geen verre science-fiction meer dat ze deel uit zullen maken van een breder elektriciteitsnet zoals voor mobiliteit. Europa werkt aan een smart readiness indicator, een handige tool voor bewoners van woningen zodat ze hun energie-efficientie en comfort zelf kunnen beoordelen. Zonwering maakt in deze indicator deel uit van de dynamische gebouwenschil waarbij de mate van intelligente sturing en de koppeling met andere functies zal bepalen hoe slim de woning is. Dankzij automatisering ervaren bewoners de dynamische mogelijkheden van hun zonwering en rolluiken maximaal te benutten en genieten ze ontspannen van een gezond natuurlijk binnencomfort.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10460-13076/verozo-rolluiken-en-zonwering/partnerberichten/slimme-woningen-met-intelligente-sturing-van-zonwering-en-rolluiken/