livios logo

Winters worden zachter en korter – met duidelijke effecten op ons thermisch comfort

Begin maart, …meteorologisch is het nog een kleine maand winter te gaan. Maar toch zien we dat de natuur al een maand voorsprong heeft en her en der de lente haar intrede doet. De dagen zijn nu nog wel grijs en nat maar de keerzijde is dat we weer records kunnen optekenen van abnormaal hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Voor wie vandaag bouwt of verbouwt is het dan ook aangewezen te werken met bouwprofessionelen die de klimaatopwarming mee integreren. Dit wil zeggen niet meer blindelings verwarmingssystemen met hoge capaciteit te installeren maar deze te dimensioneren in combinatie met  maatregelen van preventie die de verwarmingsbehoefte vooraf kunnen reduceren.

13842-NL

Beweegbare zonwering beschermt de woning tegen koude en teveel warmte.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13842-NL

Rolluiken: duurzame technologie die je woning beschermt doorheen de seizoenen.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

Verwarmingsbehoefte reduceren - hoe doe je dat?

Nieuwe cijfers uit een onderzoek in  Luzern (Zwitserland) tonen aan dat met het inzetten van rolluiken en beweegbare zonwering in een opwarmend klimaat je de verwarmingsbehoefte met 20 tot 30% kan doen verminderen. Zonwering en rolluiken gaan dus perfect samen met een goede isolatie en maken dan ook deel uit van een kwalitatieve gebouwenschil. Doordat we zonwering en rolluiken dynamisch (dus geen overstekken of vaste luifels) inzetten, kunnen we op zonnige dagen ook de gratis zonnewarmte tot diep binnenskamers doorheen de vensters  binnenlaten. En je kan dit allemaal perfect automatiseren met groene energie voor meer gebruiksgemak en nog meer energie-efficiëntie.

Bereid je op duurzame wijze voor van minder nood aan verwarming naar meer behoefte aan koeling – hoe doe je dat?

Zodra de lente volop intreedt, kunnen we weer voor een lange tijd volop genieten van de zonnewarmte die ons een gevoel van welbehagen geeft. Ook hier kan mobiele zonwering inspelen op te felle zoninstraling die tot oververhitting kan leiden zonder dat je een energieverslindend artificieel koelingtoestel moet inzetten. Samen met natuurlijke nachtkoeling, via het openen van de ramen krijg je met zonwering aangename binnentemperaturen en een gezond binnenklimaat.

Overheden die volop zoek zijn naar maatregelen die op energiebesparing het verschil kunnen maken, zitten alvast goed door zonwering en rolluiken in hun klimaatplannen op te nemen!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10460-13842/verozo-rolluiken-en-zonwering/partnerberichten/winters-worden-zachter-en-korter-met-duidelijke-effecten-op-ons-thermisch-comfort/