livios logo

Outdoor living zorgt voor zalige vakantiebelevenis aan huis

Het is begin april en jawel daar is de zon die ons meteen blij maakt en ons doet dromen van vakantie en genieten. Heb je niet de mogelijkheid om te reizen? Ook thuis kunnen we onze dromen naar exotische oorden in werkelijkheid omzetten. Onze Belgische zonwering experten hebben de kennis in huis en staan met een uitgebreid gamma klaar om ‘outdoor living’  op maat oplossingen te creëren, die inspelen op elke mogelijke thuisomgeving.

13906-NL

Knikarmschermen zijn zowel voor appartementen als woningen een mooie blijver!

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13906-NL

Veranda zonwering en een knikarmscherm geven comfort en bescherming tegen te felle zonnestraling.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13906-NL

ook zonder aanbouw kun je een knus buitensalon creëren

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

Wil je een gezellig buitensalon om te ontspannen met vrienden en familie, een beschutte speelruimte voor de kinderen of een knusse plaats om na het dagelijks werk tot rust te komen? Deze structuren kan je naar believen aanpassen aan de stijl van je woning met toevoeging van accessoires voor een optimaal gebruiks- en onderhoudsgemak.   

Kijk naar de vele mogelijkheden van duurzame Belgische buitenleven creaties aangepast aan je levensstijl zodat je er jaar in, jaar uit zalig kan in vertoeven.

Outdoor living of buitenleven: wat is dat ?  

De klimaatopwarming heeft alvast als positieve keerzijde dat we weer langer van het buitenleven kunnen genieten. Onze verdelers van zonwering maken buitenstructuren die het zomerseizoen verlengen en de lente vervroegen. Pergola’s, vouwdaken, lamellendaken ... het zijn allemaal robuuste en tegelijk elegante oplossingen waarbij je maandenlang van je tuin of terras kan genieten. Vrijstaand of aangebouwd tegen de gevel, de basis voor elke oplossing is een aluminium draagstructuur. Daarop komen talloze opties die je kan afstemmen op jouw wensen. Een automatische zonwering, ledverlichting voor nog meer sfeer of zelfs audio- en verwarmingselementen … de invulling bepaal je helemaal zelf. Bij aanbouw aan de gevel kan je ook naar wens de stijl laten aansluiten met de woning. Ook de grootte kan je naar wens bepalen met koppelbare constructies tot zelfs 6 x 6 m.  

Lamellendaken

Met deze oplossing krijg je een mediterraan ogende structuur die je naar wens - met of zonder schaduw of een aangenaam briesje - nauwgezet kan inregelen. Met sturing via een handzender kan je de lamellen van de terrasoverkapping eenvoudig sluiten of kantelen. Na een regenbui kan het dak snel en makkelijk weer open terwijl het water gecontroleerd wordt afgevoerd. Zijpanelen met een keuze aan materialen – doek, hout, aluminium - kunnen gepersonaliseerd worden ingevuld.

Vouwdaken of patio’s

Hiermee creëer je als het ware een buitenkamer waarbij je het dak kan openen of sluiten zonder aan licht in te boeten. De doekzonwering van het dak is regen- en windbestendig ingewerkt. Ook verwarming, verlichting en zijdelingse screens zijn mogelijk. Met deze oplossing ben je beschermd om op veilige wijze lange perioden doorheen het jaar te genieten van de buitenlucht, van de eerste lentezon tot de laatste winterbui. Combinaties van een lamellendak en een vast canvasdak zijn eveneens mogelijk. 

Pergola’s

Deze oplossing wordt ook wel een terrasoverkapping genoemd en biedt met zonwerend windvast doek beschutting tegen zon en regen. Ook hier kan je verwarming en verlichting naar believen integreren.

Verandazonwering

Ook hier zet de modernisering zich in. Naast de klassieke veranda die je meestal in oudere woningen ziet is de moderne versie eerder een tuinkamer met veel beglazing. Om je tegen de zon te beschermen heb je bij voorkeur beweegbare/dynamische zonwering nodig die je naar believen kan regelen voor meer of minder schaduw. Verandadaken hebben meestal een lage hellingshoek van minder dan 30 graden. Daarom wordt doekzonwering gebruikt die door de spanning van het systeem langs de zijgeleiders en uit de schermkast wordt getrokken.

Knikarmschermen of zonnetenten

Ook de zonnetenten blijven een gegeerde oplossing waarbij glaspartijen in warme periodes kunnen afgeschermd worden van de felle zon binnenshuis met behoud van het uitzicht naar buiten toe en er tegelijk een mooie beschermde buitenterras wordt gecreëerd. De doekzonwering die hiervoor gebruikt wordt is in de massa geverfd acryl waardoor deze sterk bestand is tegen UV stralen. En ja, ook hier passen de kleuren zich aan nieuwe trends aan. Deze oplossing is een aantrekkelijke blijver die zich aanpast aan kleine ruimtes zoals terrassen aan appartementen maar evenzeer gemakkelijk grote terrassen kan overspannen.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10460-13906/verozo-rolluiken-en-zonwering/partnerberichten/outdoor-living-zorgt-voor-zalige-vakantiebelevenis-aan-huis/