livios logo

Zonwering en rolluiken zijn onmisbaar voor een gezond binnenklimaat van je woning

Hete zomers worden het nieuwe normaal: hoe houden we onze woning en onszelf koel? De lente heeft zich beloftevol ingezet met voor april een voltreffer die ons  278  uur zonneschijn bracht. Dat is zowat het aantal zonuren tijdens een zomermaand! Een uitstekende gelegenheid om reeds volop je outdoorliving in te richten waarvoor de zonwering sector tal van mogelijkheden aanbiedt.

13995-NL

Zonwering geeft naast comfort ook een meerwaarde aan je woning.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13995-NL

Thuiswerken wordt een aangename werkplek dankzij zonwerende rolluiken.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13995-NL

Elegant ingewerkte hoekzonwering met screens.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

13995-NL

Zorg voor vakantiebeleving aan huis met zonwering outdoorliving.

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

Maar ook binnenshuis geeft de felle zonnestraling door de vensters je meteen een positief gevoel van welbehagen. En je energiefactuur zal er voor verwarming en verlichting wel bij varen. Maar temperaturen die in de vroege lente al kunnen uitschieten tot 24 graden doen wel een belletje rinkelen. Wat als de zomer opnieuw meerdere hittegolven brengt en ons doet puffen en zweten met pieken boven de 40 graden. Lees deze tips hoe je de woning best hierop voorbereidt!

Een veilige vorm van binnenklimaatbeheersing kan niet zonder zonwering

Vensters zijn noodzakelijk om ons daglicht en contact met de buitenomgeving te brengen. En hoe groter de vensters met helder daglicht hoe liever. Zeker in tijden van lockdown zoals door het coronavirus brengen we verplicht onze leef- en werktijd binnenshuis door.

Maar de keerzijde van grote vensters is dat de directe zoninstraling doorheen de ramen binnenskamers wordt omgezet in warmte die zich vastzet op alle materialen - vloeren, muren, meubels en uiteraard ook op onszelf. Eens die warmte binnen zit kan ze nog moeilijk naar buiten en wordt de binnentemperatuur al gauw ondraaglijk.

Met de voortschrijdende klimaatopwarming en gezondheidscrisissituaties is het geen kwestie meer of we nog kiezen voor actieve koeling of zonwering. Zelfs de actieve koelingexperten kunnen er niet om heen dat het kostenefficiënt is en gezonder is om eerst preventief  buitenzonwering toe te passen.

Welk type zonwering?

Zonnestraling op een gebouw varieert naargelang de seizoenen en doorheen de dag. Logischerwijze zijn beweegbare oplossingen beter dan statische omdat die flexibel inzetbaar zijn doorheen het jaar en de warmtewinsten doorheen de ramen blokkeren of juist wel benutten. Lees meer over de werking van zonwering doorheen het jaar.  

De meest toegepaste buitenzonwering die de beglazing volledig bedekken zijn de “screens “die vandaag meestal windvast worden gekozen. Een systeem met een neutrale doekkleur geniet de voorkeur omdat die meegaat met de bouwstijl en een goed doorzicht behoudt.

Maar ook rolluiken en buitenjaloezieën doen perfect hun dienst als zonwering. Aan de zuidelijke gevel waar meestal ook een terras gelegen is kun je met knikarmschermen werken of uit het zeer ruime gamma outdoorliving je eigen stijl kiezen.

Maar evengoed heb je je oog laten vallen op uitvalschermen, waar er ook windvaste oplossingen zijn. Deze  functioneren een beetje zoals een knikarmscherm en laten doorkijk toe. Markisolettes zijn een elegante oplossing die hoge glaspartijen bedekken, deels als screen deels als uitvalscherm. Wie thermisch en visueel comfort wil optimaliseren gaat best voor een buiten- en binnentoepassing. 

Sturing van zonwering verhoogt zonder meer het gebruiksgemak en verzekert de energiebesparing. Sturing is dan ook standaard geworden en geïntegreerd in handige apps op je smartphone of i-pad.

Zonwering: een veilige kostenefficiënte oplossing tegen oververhitting

Buitenzonwering schermt de negatieve effecten van de zoninstraling reeds af op de buitenzijde van de vensters. Een efficiënte zonwering op de zuid – zuidoost – zuidwest georiënteerde vensters kan 90% meer van de zoninstraling tegenhouden en houdt de binnentemperatuur aangenaam. In tijden waar gezondheid meer en meer een bepalende factor wordt, kunnen zonwering en rolluiken perfect hun dienst blijven doen en vormen ze een goed paar met het nachtelijk natuurlijk ventileren van je woning.

Belgische zonweringexperten staan garant voor vakmanschap en kwaliteit

Het kiezen van zonwering is een kwestie van een gebalanceerde oplossing van thermisch en visueel comfort ingepast in onze bouwpraktijk. De zonweringexperten denken mee met de klant naar maatoplossingen die niet alleen het binnencomfort verhogen maar ook de woning een aantrekkelijke meerwaarde geven.     

VEROZO is het kenniscentrum van bedrijven van zonwering- en rolluikenfabrikanten in België  die  koploper zijn op het vlak van kennis en vakmanschap. Samen met hun netwerk van leveranciers en installateurs vormen zij het keurmerk voor het leveren van kwalitatieve duurzame uitgekiende oplossingen met oog voor detail en afwerking.    


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10460-13995/verozo-rolluiken-en-zonwering/partnerberichten/zonwering-en-rolluiken-zijn-onmisbaar-voor-een-gezond-binnenklimaat-van-je-woning/