livios logo

Nieuwe verplichtingen bouwen en verbouwen vanaf 2021 met zonwering en rolluiken

Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen bijna-energieneutraal zijn. Onze drie gewesten vullen dit elk op hun eigen manier in. Vlaanderen gaat voor een nieuwbouwwoning  die aan twee eisen moet voldoen, een energieprestatie van E-peil 30 en een kwalitatieve bouwschil S-peil 31. Wallonië hanteert een E-peil 45 terwijl het Brussels gewest sedert 2015 een eigen invulling geeft aan de zogenaamde passiefhuisstandaard.

14552-NL

windvaste screens passen zich perfect in elke type woning

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

14552-NL

Rolluiken met veelzijdige functies voor hedendaagse bediening

Foto VEROZO - Rolluiken en Zonwering

Zonwering en rolluiken in EPB: een investering met meerwaarde

Dynamische (beweegbare) zonwering en rolluiken zorgen ervoor dat de felle zonnetoetreding van buitenaf via de ramen wordt tegengehouden, waardoor ze de warmtestralen van de zon met meer dan 90% buitenhouden. De EPB-verslaggever kan op basis van de factuur van de installateur de energetische waarden van de zonwering ingeven in de software die gebruikt  wordt voor de opmaak van het EPC-certificaat. Rolluiken hebben hierbij als extra troef dat ze niet alleen als zonwering maar ook als extra isolatie op de ramen kunnen worden ingegeven. Onze Belgische fabrikanten ontwikkelen performante isolerende rolluiken die zowel thermisch als tegen geluidsoverlast beschermen. Ook de sturing van zonwering en rolluiken kan met motoren die geruisloos werken.   

Het EPC levert serieuze winst op E en S peil dankzij zonwering en rolluiken

Met zonwering en rolluiken in een BEN-woning kun je dus het oververhittingsrisico tot een minimum beperken waardoor de nood aan actieve koeling en een boete voor de eigenaar wordt vermeden. Bovendien bespaar je met het toepassen van zonwering/rolluiken alleen al tot 14 E-peilpunten en tot 13 S-peilpunten waardoor de BEN-woning zowel aan de wettelijke eisen voldoet en zonder energiegebruik een comfortabel gezond binnenklimaat garandeert.  

Tip: ook als het EPC van een bestaande woning bij verkoop/verhuur een risico op oververhitting aanduidt, is bij renovatie het toepassen van zonwering de aangewezen oplossing!  

 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10460-14552/verozo-rolluiken-en-zonwering/partnerberichten/nieuwe-verplichtingen-bouwen-en-verbouwen-vanaf-2021-met-zonwering-en-rolluiken/