livios logo

Hoe voorkom ik verstoppingen in mijn afvoeren?

Wat zijn de belangrijkste redenen van een verstopte afvoer? Lees de vier belangrijkste tips om verstopte afvoerleidingen te vermijden. 

10907-N

Geef uw afvoeren geregeld een onderhoudsbeurt om verstoppingen te voorkomen

Foto e-Pipe Benelux

 • Beschouw uw gootsteen en toilet niet als een vuilnisbak
  Etensresten en vet kunnen heel wat ellende veroorzaken in uw afvoeren. Veeg borden en pannen eerst af met keukenrol om te vermijden dat ze verstoppingen veroorzaken in de buizen.
  Ook uw toilet is aangesloten op de riolering. Gooi tampons, maandverbanden, condooms en luiers daarom niet in het toilet. De afvoerbuis van uw wc is hiervoor niet geschikt.

 • Plaats zeefjes boven de afvoeren
  Zeefjes vangen de grotere etensresten op. Ze zijn te koop in de meeste doe-het-zelf zaken. 

 • Verwijder tijdig haren uit de afvoerputjes
  Haren gaan samenklitten tot grote kluwen. Resultaat: verstopte doucheputjes of lavabo’s. Kuis de putjes dus tijdig uit.

 • Doe geregeld een preventief onderhoud
  Indien er geen technische mankementen zijn, kunt u verstopte afvoeren vermijden door de leidingen geregeld een onderhoudsbeurt te geven. Er bestaan talrijke chemische producten om afvoerbuizen te reinigen en ontstoppen. Met dit simpel eco middeltje reinigt u de buizen zonder chemicaliën. Beter voor uw leidingen én het milieu.
  Zo gaat u te werk: Los 500 gr soda (natriumcarbonaat) op in 4 liter heet water. Goed roeren totdat alles opgelost is. Giet het mengsel in de afvoer van uw gootsteen, bad of douche. Laat dit enkele uren inwerken en spoel nadien alles door met leidingwater. Herhaal dit maandelijks.

Heeft u toch nog afvoerproblemen ondanks onze tips? Zijn uw afvoerleidingen verouderd? Of zijn er technische mankementen in het leidingennet? e-Pipe renoveert afvoeren zonder breekwerk. Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte: T 056 520 220, info@epipe.be, www.epipe.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10469-10907/e-pipe-benelux/partnerberichten/hoe-voorkom-ik-verstoppingen-in-mijn-afvoeren/