livios logo

Hoe kunnen lekken in waterleidingen zonder breekwerk hersteld worden?

Lekken kosten handenvol geld. De watermeter die blijft lopen, drukverlies in de installatie, vocht en schimmels in de muren… Laat de situatie niet escaleren, want waterproblemen gaan nooit vanzelf weg!

14105-NL

Een lek in een waterleiding kan zonder breekwerk hersteld worden.

Foto e-Pipe Benelux

14105-NL

Een waterleiding gereinigd en gecoat door e-Pipe.

Foto e-Pipe Benelux

Traditionele herstelling vs e-Pipe
Een voor de hand liggende oplossing bij een lek: de beschadigde buizen vervangen door nieuw materiaal. Het nadeel van deze aanpak is de enorme schade die aangericht wordt tijdens de werken. Vloeren en muren moeten opengebroken worden om de oude leidingen te verwijderen en nieuwe te plaatsen. Maar wist je dat het ook anders kan: met de leidingrenovatietechnieken van e-Pipe. Dit systeem reinigt en herstelt metalen en niet-metalen toevoer- en afvoerleidingen zonder breekwerk. Zo blijft de hinder beperkt.

Hoe werkt het?
Het procedé is eenvoudig. Eerst detecteren we de lekken en brengen ze in kaart. Daarna worden de leidingen door perslucht gedroogd. Als de corrosie kurkdroog is, starten we met de reiniging door de leidingen te zandstralen met een aluminiumkorrel. Tenslotte beschermen we de binnenkant van de leidingen met een coating van epoxyhars die alle lekken dicht.

Het beste van 2 werelden
Bij een leidingrenovatie worden beide methodes vaak gecombineerd. Waar de leidingen toegankelijk zijn, worden ze vervangen. De leidingen die ingewerkt zijn in vloeren en muren - en die dus niet toegankelijk zijn - worden behandeld met e-Pipe.

Meer weten? www.epipe.be of via info@epipe.be.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10469-14105/e-pipe-benelux/partnerberichten/hoe-kunnen-lekken-in-waterleidingen-zonder-breekwerk-hersteld-worden/