Een badkamerrenovatie in het vooruitzicht? Denk aan je leidingen!

Een nieuwe badkamer? Altijd leuk om naar uit te kijken! Maar denk voor de start van de renovatiewerken goed na over jouw sanitaire leidingen.

 • Ingrijpende badkamerrenovatie? Vervang ook jouw oude sanitaire leidingen.

  Ingrijpende badkamerrenovatie? Vervang ook jouw oude sanitaire leidingen.

  Foto e-Pipe Benelux
 • Bij het uitbreken van de badkamer zie je hoe ernstig de waterleidingen aangetast zijn.

  Bij het uitbreken van de badkamer zie je hoe ernstig de waterleidingen aangetast zijn.

  Foto e-Pipe Benelux
 • Behandel de leidingen die niet kunnen vervangen worden met e-Pipe.

  Behandel de leidingen die niet kunnen vervangen worden met e-Pipe.

  Foto e-Pipe Benelux

Van metaal naar kunststof

Sanitaire installaties werden vroeger doorgaans in koper en/of galvanisé uitgevoerd. Dateert het gebouw van vóór 1970? Dan is de kans reëel dat er ook loden leidingen gebruikt werden. Tegenwoordig zijn meerlagenbuizen (type alu-pex) de norm. Deze leidingen bestaan uit een mantel van polyethyleen en een kern van aluminium.

Oude leidingen behouden of vervangen?

Bij de renovatie van een badkamer zie je pas hoe ernstig de waterleidingen eraan toe zijn. Corrosie en kalk hebben zich door de jaren heen in de buizen genesteld. Resultaat: drukverlies, bruin water en, in het ergste geval, kleine of grote lekken die vochtproblemen, schimmelplekken of ernstige waterschade veroorzaken.

Normaliter worden de leidingen in de badkamer tijdens de renovatie vervangen. Maar wat met de andere verouderde buizen die door jouw woning lopen? Ook zij zijn aangetast door corrosie en vertonen wellicht minuscule lekken, die een ongezonde leefomgeving teweegbrengen en een risico vormen voor jouw woning. Losgekomen roest- en corrosiedeeltjes uit het oude leidinggedeelte kunnen bovendien problemen veroorzaken in de nieuwe buizen, zeker bij kleine diameterleidingen. Zijn de overige oude leidingen moeilijk of niet toegankelijk? Dan is e-Pipe de oplossing.

Leidingen vernieuwen zonder breken

Met een e-Pipebehandeling worden oude leidingen snel en duurzaam gerenoveerd zonder schade aan te brengen aan jouw woning. Alle leidingen blijven gewoon zitten in de muren, vloeren of plafonds. En niet onbelangrijk: de epoxy die we op de binnenwand van de buizen aanbrengen, is goedgekeurd door Belgaqua. Na de behandeling heb je een duurzaam vernieuwd leidingnet met een garantie tot 25 jaar!

Meer weten of een gratis offerte? Surf naar epipe.be!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media