livios logo

3 misverstanden over vocht ontkracht

Ontdek jij een vochtplek in je woning en denk je dat je weet wat je eraan kan doen? Twijfel niet, maar neem contact op met een specialist voor een juiste diagnose. Vochtbestrijding Tibas helpt drie misverstanden over vocht de wereld uit.

1. “Het is opstijgend vocht”

12398-N

Opstijgend vocht is meestal beperkt tot een hoogte van maximum 1,5 meter vanaf de vloer.

Foto Vochtbestrijding TIBAS

12398-N

Vocht zorgt niet alleen voor een ongezonde leefomgeving, maar tast ook je constructie aan.

Foto Vochtbestrijding TIBAS

12398-N

Schimmel voorkom je maar op één manier: met een doorgedreven vochtafvoer.

Foto Vochtbestrijding TIBAS

Vochtproblemen: is het een waterlek of is het opstijgend vocht? Vaak zijn de gevolgen hetzelfde: je pleisterwerk is aangetast, je muren schilferen of het ruikt muf. Opstijgend vocht is meestal beperkt tot een hoogte van maximum 1,5 meter vanaf de vloer. Vaak zie je de vochtplekken enkel verschijnen tot op deze hoogte. Heb je een vochtplek in je woning? Laat deze dan altijd analyseren door een professional.

Wil je 100% zekerheid? Maak nu je afspraak.

2. “Met een nieuw laagje pleister is het opgelost”

Vocht zorgt niet alleen voor een ongezonde leefomgeving, maar tast ook je constructie aan. Denk je dat je met oplapmiddeltjes zoals een nieuw laagje pleisterwerk opstijgend vocht kan verdoezelen? Niets is minder waar. Ook met aluminiumfolie of nieuw behang los je het probleem niet op. Wil je definitief komaf maken met opstijgend vocht? Dan moet je je muren op de harde manier aanpakken: via een aantal doorboringen onderaan je muur, injecteert Vochtbestrijding Tibas een vloeistof die als waterdichte barrière werkt.

Last van opstijgend vocht? Vraag hier je gratis offerte aan.

3. “Ventilatie is niet belangrijk”

Als vocht niet meer kan ontsnappen uit vochtige ruimtes zoals je badkamer, dan zetten de vochtdeeltjes zich vast op de muren en ontstaat er schimmel. Dit voorkom je maar op één manier: met een doorgedreven vochtafvoer. Verlucht je ruimtes voldoende. Een raam openzetten helpt, maar een 100% schimmelvrije woning krijg je enkel door goed te ventileren. Vochtbestrijding Tibas heeft dé oplossing: de Life Comfort-ventilatie-unit. Zo breng je voortdurend gezuiverde lucht binnen.

Tip: lees hier alles over deze ventilatie-unit.

Vochtproblemen? Vochtbestrijding Tibas biedt een oplossing op maat. Maak nu je afspraak via het nummer 0800 62 136.

Meer weten? Neem een kijkje op www.tibasvochtbestrijding.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10476-12398/vochtbestrijding-tibas/partnerberichten/3-misverstanden-over-vocht-ontkracht/