livios logo

Specialist aan het woord: zo geniet je van een vochtvrije kelder!

Heb jij vochtproblemen in je kelder? Je pakt het probleem best onmiddellijk aan. Vocht veroorzaakt niet alleen schimmels, maar het is ook slecht voor je gezondheid. Maar hoe doe je dat? Vochtspecialist Axel van Vochtbestrijding Tibas vertelt hoe hij te werk gaat!

12593-N

Het water in de kelder kan tussen de nopjes circuleren en wordt afgevoerd naar de pomp.

Foto Vochtbestrijding TIBAS

12593-N

Zijn ook je wanden aangetast door een hoog grondwaterpeil? Dan gebruikt Tibas een wandmembraan.

Foto Vochtbestrijding TIBAS

12593-N

Op de noppenmat wordt een zwevende betonvloer gegoten zodat het water kan wegvloeien.

Foto Vochtbestrijding TIBAS

Heb je vocht in je kelder? Dan doe je best beroep op een specialist. “We gaan eerst ter plaatse om een diagnose te stellen en om te kijken wat precies het probleem is. Hierbij kijken we waar het vocht precies in de kelder binnenkomt”, vertelt Axel. Als de oorzaak gevonden is, kunnen de specialisten van Vochtbestrijding Tibas de gepaste behandeling toepassen:

1.Kelderdichtingen

De behandeling van water in je kelder, hangt af van de waterinfiltratie. Komt het water via de muren binnen? “Met kelderdichtingstechnieken maken we de keldermuren langs de binnenkant dicht, zodat er geen vocht meer kan binnendringen”, vertelt Axel. “Bij een kelderdichting gaat de druk van het water terug toenemen en op andere plaatsen binnenkomen. Daarom is het belangrijk dat je vloer waterdicht is.”

2. Keldervloerdrainages

Heb je last van vocht door de hoge druk van het grondwater? Dan is een vloerdrainage met ventilatie de beste oplossing. “We gieten een nieuwe betonnen vloer die zwevend op een noppenmat ligt”, vertelt Axel. “Het noppensysteem is een structuur van hard pvc die we op de vloer leggen. Het water dat binnenkomt in de kelder kan nog altijd tussen de nopjes circuleren en wordt afgevoerd naar een punt waar de pomp zich bevindt. Op de noppenmat gieten we de nieuwe betonvloer die zwevend ligt zodat het water kan wegvloeien naar de afvoer.”

3. Kelderwanddrainages

Zijn naast je keldervloer ook je wanden aangetast door een hoog grondwaterpeil? “Dan gebruiken we een wandmembraan”, vertelt Axel. “We brengen deze structuur aan op de muur met de nopjes richting de wand. Als er water komt, kan dit tussen de noppen door mee in het drainagesysteem lopen.”

Vochtproblemen? Vochtbestrijding Tibas biedt een oplossing op maat. Maak nu een afspraak via het nummer 0800 62 136 of vraag een gratis, vrijblijvende offerte aan.

Meer weten? Surf naar www.tibasvochtbestrijding.be of www.vloerdrainage.be.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10476-12593/vochtbestrijding-tibas/partnerberichten/specialist-aan-het-woord-zo-geniet-je-van-een-vochtvrije-kelder/