Zelfbouwpakket Groene Energie

Hoe pas je hernieuwbare energie toe in een woning als je gaat bouwen of verbouwen? Sack Zelfbouw toont je hoe dit kan met zonnepanelen en een warmtepomp.

Zonnepanelen 

Zonne-energie is de meest fijne energiebron, het is in overvloed aanwezig en het is schoon. De beschikbare hoeveelheid is gigantisch. Iedere minuut vangt de aarde meer energie van de zon op dan we in een jaar wereldwijd verbruiken. Zonne-energie is beter voor het milieu dan energie uit aardgas of steenkool.

Zonnepanelen en andere vormen van zonne-energie moeten de overgang naar 100% duurzame energie mogelijk maken. In België zijn er voornamelijk twee systemen in gebruik die het zonlicht omzetten in een andere vorm van energie, het fotovoltaïsche en het thermische systeem. Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen de beide systemen.

Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer die samen zorgen voor de productie van elektriciteit. Het thermische systeem combineert de panelen met een zonneboiler en zorgt voor de productie van warm water en verwarmingsondersteuning.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen? 

Welk systeem het best bij jouw woning en jouw dagelijks energieverbruik past, is afhankelijk van verschillende factoren. Welke delen van jouw dak liggen de hele dag in het zonlicht? Hoeveel plaats is er beschikbaar om zonnepanelen te leggen? Maak je reeds gebruik van andere groene energie zoals een warmtepomp? Al deze zaken spelen mee in het maken van de juiste keuze voor jouw type zonnepanelen.

Kom langs in één van onze vestigingen en onze adviseurs overlopen samen met jou de mogelijke opties of gebruik onze handige PV-calculator. Met de PV-calculator van Sack Zelfbouw kan je zelf de prijs en de terugverdientijd van je PV-panelen berekenen.

Zelf plaatsen?

Overweeg je om zelf je zonnepanelen te plaatsen? Met ons handig zelfbouwpakket lukt dit zeker. Bij Sack Zelfbouw helpen we je bij elke stap, van A tot Z. We voorzien je van overzichtelijke legplannen, technische fiches, een duidelijke handleiding en een instructievideo. Bij de levering van de materialen geven onze gecertificeerde techniekers je een heldere uitleg en handige tips. Zo zorgen we ervoor dat je het systeem zelf correct kan installeren.

Doet er zich toch een probleem voor of twijfel je ergens over? Dan staat onze technische dienst natuurlijk klaar om je verder te helpen.

Plan meteen je afspraak in!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media