livios logo

Hoe maak je jouw huis futureproof? Met isolatie!

Je dak isoleren is verplicht in 2020, net zoals het plaatsen van dubbel glas. Wist je dat er gemiddeld 15 tot 20% van de warmte in huis verloren gaat via een slecht geïsoleerd dak? Heb je nog ramen met enkele beglazing, dan heb je een warmteverlies van 20 tot 25%. Maar ook via slecht geïsoleerde buitenmuren verlies je veel warmte: zo’n 20 tot 25%. Met de gevelisolatiesystemen van Sto krijgt je woning ook een nieuwe, frisse look.

13468-N

Foto Sto nv

13468-N

Foto Sto nv

13468-N

Foto Sto nv

13468-N

Foto Sto nv

13468-N

Foto Sto nv

De verwarming is vaak een grote verbruiker in oude huizen. Wil je je energiekosten drastisch terugdringen? Dat kan met isolatie! Je bespaart niet alleen op je energiefactuur, maar draagt ook je steentje bij aan het klimaat. Daarnaast verhoog je je wooncomfort en de waarde van je huis.

Meer wooncomfort én lagere energiefactuur

Isolatie werkt als een buffer: in de winter blijft de warme lucht binnen en in de zomer blijft het koel in huis omdat de warmte niet naar binnen kan. Je wooncomfort verbetert en de waarde van je woning stijgt. Bovendien bespaar je ook nog eens op je energiefactuur. Je komt mogelijk ook in aanmerking voor een premie. Vraag hier je gratis premiewijzer aan.

Meerwaarde voor je woning

Wie zijn woning extra isoleert, wordt beloond. Je inspanning om de energieprestatie van je woning te verbeteren wordt erkend op het EPC-certificaat. Dit certificaat moet je verplicht voorleggen als je je woning wil verkopen of verhuren. Kandidaat-kopers of -huurders krijgen zo een idee van hoeveel energie je woning verbruikt. Dit certificaat is een meerwaarde voor wie goed isoleert.

Isoleer via de buitenzijde

Je gevel isoleren, kan langs de buiten- of langs de binnenzijde. Welke methode kies je nu het best? Isoleren langs de buitenzijde levert je de meeste voordelen op. Je hebt geen koudebruggen, want je isolatieschil is één geheel. Daarnaast verlies je geen kostbare woonruimte én je gevel krijgt een nieuwe look!

Kies een afwerking naar keuze

Sto biedt verschillende gevelisolatiesystemen aan. De isolatieplaat wordt op de buitenzijde van je gevel geplaatst. Hierdoor stijgt de isolatiewaarde van je woning. Bovenop de isolatieplaat komt de afwerkingslaag die je woning een nieuwe look geeft. Deze decoratieve afwerking kan je zelf kiezen: een sierpleister, steenstrippen of een combinatie van de twee? Ontdek hier alle afwerkingsmogelijkheden.

Meer weten over de gevelisolatie van Sto? Neem contact op met een Sto-vakman in je buurt of vraag de gratis inspiratiebrochure aan.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10527-13468/sto-nv/partnerberichten/hoe-maak-je-jouw-huis-futureproof-met-isolatie/