livios logo

Je buitenmuren extra isoleren? Geniet van deze 5 voordelen

60% van de woningen in België zijn niet of slecht geïsoleerd. Bij deze woningen ontsnapt ongeveer 20 tot 25% van de warmte via de buitenmuren. Voelen jouw buitenmuren in de winter binnen koud aan als je je hand erop legt? Dan zijn ze wellicht niet of onvoldoende geïsoleerd. Toch biedt gevelisolatie tal van voordelen. Isolatie- en gevelspecialist Sto zet ze voor jou op een rij.

15537-NL

Foto Sto nv

15537-NL

Foto Sto nv

15537-NL

Foto Sto nv

1. Nieuwe look voor je gevel

Plaats je extra gevelisolatie via de buitenzijde? Dan is je woning niet alleen beter geïsoleerd, maar krijgt ze ook een nieuwe look. En dat nieuwe uitzicht bepaal jij zelf! Je kan je gevel afwerken naar keuze. Bij Sto vind je een indrukwekkend aanbod aan kleuringen en afwerkingen. Van steenstrippen voor een baksteenlook tot sierpleister voor een moderne gevel. Ontdek meer over de mogelijkheden.

2. Meer wooncomfort

In een goed geïsoleerde woning is het aangenamer vertoeven. Door je gevel te isoleren, gaat er minder warmte verloren. Hierdoor verhoog je je wooncomfort, want je ervaart geen koude of tochtgevoel meer. Gedaan met die vervelende koude winters! Meer zelfs: je geniet het hele jaar door van een aangenaam leefklimaat.

3. Lagere energiefactuur

Dankzij gevelisolatie blijft de warmte dus beter binnen. Hierdoor moet je minder energie opwekken om je woning te verwarmen. En dat zie je meteen op je energiefactuur. Die zal een aanzienlijk stuk lager zijn. Benieuwd hoeveel je kan besparen dankzij gevelisolatie? Bereken hier je winst. Isoleren is bovendien niet alleen voordelig voor je energiefactuur, maar ook goed voor de planeet. Zo zorgt minder verwarmen voor minder CO2-uitstoot.

4. Meerwaarde woning bij verkoop

Met een beter geïsoleerde woning en een opgeknapte gevel zal ook de waarde van je woning stijgen. Verkoop je later je woning? Dan moet je een energieprestatiecertificaat (EPC) kunnen voorleggen. Hierop zie je hoe energiezuinig of -verslindend een woning is. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe beter de EPC-score. En hoe aantrekkelijker voor potentiële kopers. Deze slimme investering betaalt zich dus op termijn vanzelf terug.

5. Financiële steun dankzij premie

Wist je dat je premies kan krijgen als je isolatiewerken uitvoert aan een bestaande woning? Zowel de overheid als je netbeheerder kennen een premie toe voor gevelisolatie. Informeer ook zeker bij je gemeente. Sommige gemeentes geven premies voor renovatiewerken aan je woning. Benieuwd of jij in aanmerking komt? Vraag snel je gratis premiewijzer aan en ontdek op welke premie(s) jij recht hebt.

Meer weten over gevelisolatie?

Isolatieplannen? Laat je steeds bijstaan door een expert. Hij beantwoordt je vragen en denkt mee over oplossingen op maat. Zoek hier een Sto-gevelexpert in je buurt. Meer weten? Vraag je gratis isolatiewijzer aan of surf naar www.mijngevelisoleren.be.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10527-15537/sto-nv/partnerberichten/je-buitenmuren-extra-isoleren-geniet-van-deze-5-voordelen/