livios logo

Je woning futureproof maken met isolatie? Dit zijn je opties

Tegen 2050 moet elke woning even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning. Door je gevel te renoveren en te isoleren, krijgt je woning niet alleen een nieuwe look, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. Benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? Door je gevelisolatie volledig in één systeem te realiseren, zijn alle componenten perfect op elkaar afgestemd en geniet je van een duurzaam resultaat. Bij Sto vind je voor elke woning het juiste type gevelisolatiesysteem.

15539-NL

©Nick Cannaerts

Foto Sto nv

15539-NL

Foto Sto nv

15539-NL

Foto Sto nv

15539-NL

Foto Sto nv

Gevelisolatiesysteem

Er bestaan verschillende isolatiematerialen om je gevel te isoleren en meerdere afwerkingsmogelijkheden voor je gevel. Daarom biedt Sto vijf gevelisolatiesystemen aan. Elk systeem is anders, maar wordt volgens hetzelfde principe opgebouwd: eerst komt er een isolatielaag die op de ondergrond wordt verlijmd, daarna komt er een laag met wapeningsweefsel, gevolgd door een afwerkingslaag zoals sierpleister.

1. EPS afgewerkt met sierpleister

Bij het gevelisolatiesysteem StoTherm Classic wordt een isolatielaag van geëxpandeerd polystyreen aangebracht. Als afwerkingslaag heb je keuze uit meer dan 800 kleuren sierpleister en een brede waaier van korrelgroottes. Dit systeem combineert uitstekende isolerende eigenschappen met een maximale scheur- en stootbestendigheid dankzij zijn cementvrije samenstelling.

2. EPS afgewerkt met steenstrippen of sierpleister

Wil je liever een andere afwerking voor je gevel? StoTherm Vario bestaat net als StoTherm Classic uit EPS-isolatie. Maar naast gevelpleister heb je hier ook keuze uit steenstrippen, keramische tegels, glasmozaïek… of een mix van materialen. Kortom: je geniet van een onbeperkte keuze qua afwerking.

3. Houtwol met sierpleister

Wil je een houtskeletwoning isoleren? Of een traditionele woning, maar hecht je veel belang aan duurzaamheid? Dan is StoTherm Wood het gevelisolatiesysteem dat je zoekt. Het isolatiemateriaal bestaat uit een ecologische houtwolplaat die zowel in de zomer als winter goed isoleert. Bovendien kan je je gevel afwerken met een sierpleister naar keuze.

4. Minerale wol met sierpleister of steenstrippen

Stel je hoge eisen qua brandveiligheid? Speel op safe met StoTherm Mineral. Dit gevelisolatiesysteem met platen van minerale wol kan je op bijna elke ondergrond aanbrengen. De isolatieplaten hebben hoge thermische prestaties en voldoen aan de toekomstige normen op gebied van brandveiligheid. Ze worden afgewerkt met een sierpleister of steenstrippen.

5. Hardschuim voor een beperkte dikte

Met minder isolatie beter isoleren? Dat kan met StoTherm Resol, gemaakt uit thermische platen van fenolhars. Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde waardoor je een beperkte dikte nodig hebt van 2 tot 20 cm. Hierdoor kan je de wandopbouw tot 34% dunner maken. Ook hier kan je kiezen uit tal van sierpleisters.

Laat je adviseren

Benieuwd welk systeem het meest geschikt is voor jouw project? Neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Hij beantwoordt jouw vragen en helpt je verder met zijn jarenlange ervaring. Meer weten over gevelisolatie? Surf naar www.mijngevelisoleren.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10527-15539/sto-nv/partnerberichten/je-woning-futureproof-maken-met-isolatie-dit-zijn-je-opties/