livios logo

Je buitenmuren opfrissen met een laagje verf: hierop moet je letten

Kriebelt het bij jou ook om je gevel op te frissen en een nieuw kleurtje te geven? Gevelverf is een goedkope oplossing om je woning er weer stralend uit te laten zien. Bovendien beschermt het je gevel ook voor lange tijd. Sto zet enkele aandachtspunten op een rij voordat je met je verfrol aan de slag gaat.

16328-NL

Kaleien

Foto Sto nv

16328-NL

Kaleien

Foto Sto nv

16328-NL

Sierpleister

Foto Sto nv

16328-NL

sierpleister

Foto Sto nv

16328-NL

Wist je dat de verven in onze StoShop voor jou worden ingekleurd?

Foto Sto nv

Tijd voor een nieuwe verflaag

Je gevel krijgt elke dag te maken met andere weersomstandigheden. Is jouw sierpleister vuil of verkleurd? Met een gevelverf geef je je gevel een nieuwe look. Verf heeft niet enkel een decoratieve functie, maar beschermt je gevel ook. Zo bestaat er een gevelverf met zelfreinigend effect: StoColor Lotusan® G.

1. Bakstenen verven

Er bestaan verschillende technieken om een bakstenen gevel te verven. Kaleien bijvoorbeeld zorgt voor een rustieke look. Met een blokborstel wordt een gevulde verf of fijne mortel aangebracht. Het geeft een mooie dekking en is de ideale oplossing als je oude bakstenen of oneffenheden wil camoufleren. Wil je liever een strakke look voor je bakstenen gevel? Dan kan je je muur laten bepleisteren. Daarbij heb je keuze tussen een grove of fijne korrel. Na enkele jaren kan je je gevel schilderen in een nieuw kleurtje.

2. Sierpleister verven

Door de sierpleister te schilderen, geef je je woning snel en goedkoop een frisse uitstraling. De bijkomende verflagen vullen de structuur van het pleistervlak lichtjes uit, waardoor vuildeeltjes zich minder gemakkelijk kunnen hechten. Daarnaast beschermt de verf de muren tegen regen en andere weersinvloeden.

Tip: Vraag je gevelverf brochure aan en ontdek hoe je aan de slag gaat.

Welke gevelverf kies jij?

Welke gevelverf je nodig hebt, hangt in de eerste plaats af van de ondergrond (sierpleister of baksteen) en de staat van je gevel. Daarnaast is het vooral een esthetische keuze. Ga je voor een klassieke gevelverf, een met bijkomende gebruiksvoordelen of een decoratieve kalei-afwerking? Sto zet de drie soorten op een rijtje:

  • Acrylaatverf StoColor Crylan: Dit type verf is duurzaam, slijtvast en kleurstabiel. Met acrylaatverf geef je je buitenmuur een beschermlaag tegen regen. De verf is ook waterdampdoorlatend.
  • Intelligente gevelverven: IQ of intelligente gevelverven bieden extra gebruiksvoordelen. Zo heeft StoColor Lotusan® G een natuurlijk zelfreinigend effect. Dankzij het waterafstotende oppervlak zorgt die gevelverf ervoor dat vuil-, stof- en roetdeeltjes zich niet kunnen hechten en ze door de regen worden weggespoeld. Zo blijft de gevel langer schoon én mooi.
  • Kaleisystemen: Er bestaan verschillende kaleisystemen. Elk type heeft specifieke eigenschappen. Zo zorgt het kaleisysteem Intense voor een robuuste en slijtvaste laag en High End voor een langdurig propere gevel dankzij het zelfreinigende lotuseffect.

Wist je dat de verven in onze StoShop voor jou worden ingekleurd?

Aan de slag

Krijg je graag professioneel advies? Maak dan een afspraak in één van onze StoShops. Je kan er zelf al je verfmateriaal kopen, handig toch? Roep je liever de hulp in van een ervaren vakman? Contacteer dan een Sto-gevelexpert voor een gratis offerte.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10527-16328/sto-nv/partnerberichten/je-buitenmuren-opfrissen-met-een-laagje-verf-hierop-moet-je-letten/