livios logo

Je gevel verven? In 5 stappen naar een onberispelijk resultaat

Met een gevelverf geef je jouw woning een nieuwe, frisse look. Maar je kan niet zomaar beginnen te verven. Een goede voorbereiding is belangrijk, want het resultaat is maar zo duurzaam als de voorbereiding. Met dit stappenplan legt Sto uit hoe je best te werk gaat.

16330-NL

Foto Sto nv

16330-NL

Foto Sto nv

16330-NL

Foto Sto nv

16330-NL

Foto Sto nv

16330-NL

Foto Sto nv

1. Bereid de ondergrond voor

Controleer eerst de ondergrond. Enkel als je gevel droog en vrij van opstijgend vocht is, zullen de nieuwe verflagen een duurzame bescherming bieden. Je gevel moet ook in goede staat zijn. Vertoont je sierpleister schade of merk je slechte of loszittende voegen op in je bakstenen gevel? Laat die dan eerst herstellen. Verwijder daarna loszittende deeltjes met een borstel en maak de muur stofvrij. Hulp nodig? Contacteer een Sto-gevelexpert voor een gratis offerte.

2. Maak de gevel schoon

Het is een goed idee om je gevel schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Controleer wel eerst de afdichting rond je ramen en deuren. Spuit met koud water van boven naar beneden op een afstand van zo’n 40 cm en in een hoek van 40°. Lichte vervuiling kan je verwijderen met een zachte borstel en lauw water met een mild schoonmaakmiddel. Wil je algen en schimmels eenvoudig verwijderen? Vernevel dan de StoFungex tegen je gevel of gebruik de StoMulticleaner om atmosferische vervuiling te verwijderen.

Tip: De producten StoFunfex en StoMulticelaner zijn verkrijgbaar in de StoShop.

3. Tref de nodige voorbereidingen

Nu je gevel schoon is, kan je alle nodige voorbereidingen treffen om aan de slag te gaan met primer en verf. Plak eerst je ramen en deuren nauwkeurig af met afplaktape. Maak daarna indien mogelijk de regenpijp en andere materialen los van je gevel. Bescherm tot slot je terras, oprit of gazon tegen verfspatten door ze af te dekken met doeken of oude dekens.

4. Breng een primerlaag aan

Onbehandeld metselwerk of een sierpleister moeten altijd voorzien worden van een grondlaag of primer. Die dient om de zuigkracht van de ondergrond te reguleren en is nodig voor een goede aanhechting van de verf. Primers zoals de Stoplex W en StoPrim Micro zijn verkrijgbaar in een StoShop in je buurt.

5. Schilder je buitenmuren

Nu is het tijd om de gevelverf aan te brengen. Zorg er wel voor dat je gevel droog is voordat je aan de klus begint. Gebruik een verfrol voor grote oppervlakken. Breng de verf eerst in verticale strepen aan en rol ze horizontaal uit. Voor een egaal resultaat rol je een laatste keer van onder naar boven. Precisiewerk kan je uitvoeren met een kleine kwast. Verkies je om je gevel te kaleien? Gebruik dan een blokborstel en ga horizontaal te werk om de typische streepvorming te krijgen. Laat de eerste laag volledig uitdrogen voordat je een volgende laag aanbrengt.

Tip: ga langs in een StoShop voor materiaal en advies

Er bestaan verschillende soorten gevelverven. Weet je niet goed welke verf je best gebruikt? Ontdek de verschillende opties in onze brochure. Ook in onze StoShop kan je terecht voor advies en het nodige verfmateriaal. Wist je dat de verven in onze StoShop voor jou worden ingekleurd? Schakel je toch liever de hulp van een vakman in? Contacteer dan een gevelexpert in jouw buurt.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10527-16330/sto-nv/partnerberichten/je-gevel-verven-in-5-stappen-naar-een-onberispelijk-resultaat/