livios logo

Betonmetselwerk: klassiek en toch mee met de tijd!

Metselstenen behoren tot de oudste familie van prefab betonproducten. Vandaag beschikken de fabrikanten over een uitgebreid assortiment aan afmetingen, kleuren en texturen.

14283-NL

Gekliefde betonmetselstenen of splitstenen (VRV architecten – foto archimedia.be)

Foto infobeton.be

14283-NL

Betonmetselwerk in stapel- of tegelverband (Nono architecten – foto archimedia.be)

Foto infobeton.be

Geen afwerking nodig

Zoals de naam al laat vermoeden, vereisen 'zichtbetonmetselsteen' geen afwerking. Dergelijke metselstenen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Door te ‘spelen’ met de textuur van een betonmetselsteen, kan deze glad zijn of juist een grover uitzicht hebben. Zo kunnen de betonmetselstenen worden gezandstraald, verzoet, getrommeld, gebouchardeerd, ...

Beste kwaliteit

Gekliefde betonmetselstenen of splitstenen zijn zichtbetonmetselstenen die op dubbele breedte (of diepte) vervaardigd worden en na verharding gekliefd worden. Het resultaat is een willekeurig ruw oppervlak aan de zichtzijde. Om een mooi kliefvak te verkrijgen, past de fabrikant een zeer dicht en sterk beton toe, waardoor gekliefde betonmetselstenen steeds van de beste kwaliteit zijn.

Omdat betonmetselstenen zeer maatvast zijn, is een niet onbelangrijke troef dat zichtmetselwerk in betonmetselstenen tweezijdig kan worden uitgevoerd.

Meer weten? Surf naar www.belblock.be!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10543-14283/infobetonbe/partnerberichten/betonmetselwerk-klassiek-en-toch-mee-met-de-tijd/