livios logo

Verhoog de veiligheid van uw woning met KNX

KNX is op zich geen beveiligingssysteem tegen brand of inbraak. Toch kan het de veiligheid van de woning en de bewoners gevoelig verhogen. Als de woning is uitgerust met een inbraakbeveiligingssysteem, maken we ook een koppeling met KNX.

Bij een alarmmelding kan KNX gepast reageren. Inbrekers willen niet gezien worden en zijn vooral visueel en auditief geconcentreerd. Deze concentratie kunnen we doorbreken door alle verlichting in de woning aan te schakelen, eventueel gecombineerd met luide muziek gedurende een korte tijd. Door de elektrische rolluiken naar omhoog te sturen, is de inbreker van buitenaf zichtbaar. De buitenverlichting laten we knipperen om aan de omgeving te signaleren dat er iets aan de hand is.

Paniekfunctie

De paniektoets in de slaapkamer laat bepaalde verlichtingspunten op strategische plaatsen oplichten.
Hierdoor wordt een eventuele inbreker afgeschrikt. De paniektoets laat het licht in de kinderkamers ongemoeid. Uw kinderen hoeven niet wakker te worden omdat u even ongerust bent. Deze functie kan desgewenst gekoppeld worden aan het inbraakalarm.

Aanwezigheidssimulatie

Bij afwezigheid is dat ook van buiten de woning makkelijk te merken. Inbrekers hebben daar een zesde zintuig voor. U kan bij afwezigheid een aanwezigheidssimulatie starten. Hierdoor lijkt het alsof er activiteit is in de woning.
Als u op reis vertrekt, drukt u op de knop “simuleer aanwezigheid”. Het systeem zal op de gekozen vakantiedagen automatisch een aanwezigheidsscenario afspelen. In de woonkamer brandt er licht, de tv staat aan, rond 20 uur brandt het licht in de badkamer en de kinderkamers even, en wat later wordt ook uw slaapritueel gesimuleerd. De bewoners zijn er niet, maar het lege huis lijkt bewoond. Uiteraard worden de verwarming, koeling en ventilatie ook afgestemd op uw afwezigheid.

Tuinverlichting bedienen vanuit de slaapkamer

U hoort ‘s nachts lawaai in de tuin. U moet naar beneden om de tuinverlichting aan te steken. Daar kunt u oog in oog komen te staan met iemand die daar niet hoort te zijn.
Oplossing: Met een toets in de slaapkamer kunt u alle tuinverlichting inschakelen. U kunt zien wat er eventueel gaande is in de tuin of op de oprit. U wordt zelf niet gezien. Ongewenste personen kiezen het zekere voor het onzekere en zetten het op een lopen.

Bediening vanop afstand

Via uw smartphone of tablet kan u van op afstand via een beveiligde verbinding uw KNX-systeem bedienen.
Zo kan u bijvoorbeeld toestellen in-of uitschakelen, de verwarming of koeling enkele graden wijzigen, de rolluiken openen of sluiten, enz.

Meer info op www.knx-homecontrol.be

Bereken uw project


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10565-10996/vecolux-bvba/partnerberichten/verhoog-de-veiligheid-van-uw-woning-met-knx/