livios logo

Energiezuinig wonen: Smart metering door KNX Home Control by Vecolux

Energiebesparing en bewust omgaan met energie is al enkele jaren een hot topic in de bouw- en renovatiewereld. Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal zijn, en ook renovaties ontspringen de dans niet.

14710-NL

Digitale meters van Sagemcom

Foto KNX Home Control by Vecolux

14710-NL

Arcus KNX-GW-P1 P1 Gateway

Foto KNX Home Control by Vecolux

De grootste slokoppen inzake energie zijn het verwarmings- en het aircosysteem. Volgens het Vlaams Elektro Innovatiecentrum – of kortweg het VEI – kunnen we een jaarlijkse besparing van 10 à 15 procent verwezenlijken wanneer we gebruikmaken van multi-zone verwarming, een alles-uit-knop die de verwarming in nachtstand brengt en een stand-by temperatuurstand die zo’n 2° onder de comforttemperatuur ligt.

Vanzelfsprekend zijn al deze functionaliteiten beschikbaar in je KNX Home Control-installatie. Bovendien krijg je via een handig webplatform inzicht in al je energiestromen zoals de opbrengst van zonnepanelen, het verbruik van je elektrische wagen, je water- en gasverbruik en meer.

De rol van zonwering in het binnenklimaat van je woning

Screens, luifels en lamellen die automatisch gestuurd worden door een weerstation maken optimaal gebruik van de verwarming die in de winter van nature voorzien wordt door de zon. Door de windsensor zal je luifel nooit beschadigd worden door de wind: deze wordt automatisch ingetrokken wanneer het te hard waait. Daarbij kan je zonwering in de zomer automatisch zo gepositioneerd worden dat de zon je woning zo min mogelijk overhit. Geen zorgen, de zonwering wordt enkel gestuurd aan de gevel waar de zon instraalt, van een bunkergevoel is dus geen sprake!

Gebruik de data van je nieuwe slimme meter optimaal in je KNX-installatie door middel van de nieuwe P1 gateway

De Arcus-EDS KNX-GW-P1 is een interface die de data van je slimme meter beschikbaar maakt op de KNX-bus. Hij is geschikt voor zowel monofasige als driefasige kilowattuurtellers. Het toestel – geschikt voor DIN rail montage in de elektriciteitskast – beschikt over tal van andere nuttige specificaties:

  • Import en export van actief vermogen
  • Stroom en spanning per fase
  • Actieve energie (2 tarieven)
  • Import en export van actief vermogen per fase
  • Gas- en waterverbruik (indien slave-meter gekoppeld)
  • Datum en tijd zender

Activeer de P1-poort van je slimme meter eenvoudigweg in het webportaal van je netbeheerder.

Bereken je eigen project met onze handige calculatietool

Bekijk een voorbeeldwoning


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10565-14710/knx-home-control-by-vecolux/partnerberichten/energiezuinig-wonen-smart-metering-door-knx-home-control-by-vecolux/