livios logo

6 redenen waarom na-isoleren de moeite is

Je zoekt een investering met een snelle terugverdientijd en een directe impact op je levenskwaliteit? Dan is de na-isolatie van het dak, de muren of de vloer van je bestaande woning een grote kanshebber. Ook al moet je er altijd eerst een financiële inspanning voor leveren, op lange termijn werpt na-isoleren sowieso zijn vruchten af. 

13151-NL

Verlaag je energierekening en verbeter je wooncomfort in één klap.

Foto Isolteam

13151-NL

Geniet van mooie isolatiepremies. Check alle bedragen en voorwaarden via isol.team/premies

Foto Isolteam

13151-NL

Isolteam verzorgt de na-isolatie van muren, daken en vloeren.

Foto Isolteam

En wel om deze zes redenen …

  1. Je verlaagt je energiefactuur

Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder je zal moeten verwarmen in de winter (of koelen in de zomer). Via een ongeïsoleerd dak ontsnapt bijvoorbeeld niet minder dan 30 procent van de warmte naar buiten. De na-isolatie van je dak (of van de muren of de vloer) levert je op termijn dus een mooie besparing op.

  1. Je verhoogt het comfort in huis

Te koud in de winter? Dat los je snel op door de verwarming wat hoger te zetten. Te warm in de zomer? Dat wordt al wat moeilijker als je niet over een koelsysteem beschikt. In beide gevallen ligt de oorzaak bij een gebrek aan isolatie en is het gevolg een verlaagd comfort voor de bewoners. Door de muren, de vloer of het dak achteraf te isoleren, ben je meteen ook van die koude voeten of vervelende tocht verlost.

  1. Je krijgt nog premies

De Vlaamse overheid stimuleert het isoleren van bestaande woningen nog altijd met premies. Via je netbeheerder kan je daarom ook in 2019 de terugbetaling van een deel van je investering aanvragen. Check hier voor welke premies je in aanmerking komt en hoeveel die bedragen. Van dak en zoldervloer over gevel, spouwmuur en binnenmuur tot vloer, kelder en plafond: voor al deze onderdelen van je woning is er nog een isolatiepremie voorzien (ook al zijn ze iets lager dan in 2018).

  1. Je maakt kans op de totaalrenovatiebonus

Investeer je binnen een periode van vijf jaar in drie of meer energiebesparende maatregelen, dan kom je in aanmerking voor de Vlaamse totaalrenovatiebonus. Van de zeven mogelijke investeringen hebben er drie betrekking op isolatie: van je dak of zoldervloer, van de buitenmuren of van de vloer of het plafond van de (kruip)kelder. De andere vier energie-efficiënte investeringen zijn nieuwe beglazing, een warmtepomp, een zonneboiler of een ventilatiesysteem.

  1. Je voldoet aan de steeds strengere normen

Bouw je een nieuwe woning? Wees je er dan van bewust dat isolatie een grote hap uit je budget neemt. Meer isoleren is nu eenmaal een van de maatregelen om je S-peil te verlagen. Ook bij renovatie worden de normen steeds strenger. De Vlaamse dakisolatienorm 2020 bijvoorbeeld maakt dakisolatie verplicht tegen 2020 voor alle woningen of huurwoningen die voor 1 januari 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet.

  1. Na-isolatie betaalt zichzelf terug

De terugverdientijd van na-isolatie verschilt naargelang het gekozen isolatiemateriaal. Feit is dat je investering zichzelf na een paar jaar altijd terugbetaalt, zeker nu er nog energiepremies zijn. Terwijl de energieprijzen de laatste jaren in de lift zitten, volg jij de omgekeerde beweging door het verbruik te verlagen.

Contact

Wens je je huis te na-isoleren? Dan is Isolteam een ideale partner. Ze isoleren daken, muren of vloeren van bestaande woningen. Contacteer Isolteam voor een vrijblijvende offerte.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-13151/isolteam/partnerberichten/6-redenen-waarom-na-isoleren-de-moeite-is/