livios logo

5 redenen waarom zelf isoleren niet de beste keuze is

Wat je zelf doet, doe je beter. Dat kan misschien wel kloppen voor de betere doe-het-zelver, maar voor een specialistenwerk als isoleren schakel je toch beter een erkende vakman in. Dat biedt je de garantie dat de isolatie volgens de regels van de kunst wordt aangebracht. Dankzij het verlaagde btw-tarief en de hogere premies kan je zelfs besparen wanneer je niet zelf de handen uit de mouwen steekt.

13388-N

Je geniet een lager btw-tarief dan doe-het-zelvers en hebt recht op een hogere isolatiepremie.

Foto Isolteam

13388-N

Isolteam geeft professioneel isolatie-advies en toont je de beste technieken en materialen.

Foto Isolteam

13388-N

Isolteam is specialist in isoleren van daken, vloeren, spouwmuren, zoldervloeren en kelders.

Foto Isolteam

1. Verlaagd btw-tarief voor isolatie bij renovatie

Is je woning ouder dan tien jaar en doe je een beroep op een erkende aannemer om het dak, de gevel of de vloer te laten isoleren? Dan betaal je slechts 6% in plaats van 21% btw op de materialen en het werk. Dit verlaagde btw-tarief geldt niet als je de isolatie zelf plaatst.

2. Hogere premies

Laat je isolatie plaatsen door een aannemer, dan geniet je bovendien van hogere premies. Bij dakisolatie is het premiebedrag bij uitvoering door een aannemer bijvoorbeeld dubbel zo hoog als bij zelfplaatsing. Bovendien kom je enkel in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus wanneer je een beroep doet op aannemers. Deze premie geldt wanneer je minstens drie energiebesparende investeringen doet binnen een periode van vijf jaar.

3. Professioneel advies

Uiteraard kan je op websites, in brochures of doe-het-zelfzaken op zoek gaan naar het meest geschikte isolatiemateriaal voor je project. Het aanbod isolatiematerialen en isolatietechnieken is echter zo ruim en de regelgeving wijzigt zo snel dat het professioneel advies van een isolatiespecialist je flink wat tijdwinst kan opleveren.

4. Correcte uitvoering

Isoleren is specialistenwerk. Welke isolatie je ook kiest, je moet ze altijd volgens de regels van de kunst aanbrengen. In het andere geval kunnen koudebruggen ontstaan of is je woning toch niet geïsoleerd zoals je had gedacht. Er zijn wel wat fouten die je als niet-specialist kan maken: een verkeerd type isolatie, de luchtdichting of het dampscherm vergeten, isolatie samendrukken … Alle details over de meest gemaakte isolatiefouten lees je in deze blog.

5. Van uitstel komt afstel

Bij renovaties is de isolatie vaak niet de enige ingreep aan je woning. Een klusje hier, een werkje daar … Voor je het weet komt de isolatie onderaan je to-dolijst te staan. Om te vermijden dat je door alle kleine karweien niet of pas rijkelijk laat toekomt aan wat echt nodig is (maar wel veel tijd vraagt), schakel je dus best een gespecialiseerde isolatiefirma in. Zo raakt je to-dolijstje afgewerkt en worden je muren, dak of vloer tegelijk geïsoleerd. Wie weet hou je zelfs nog wat vrije tijd over!

Weten hoeveel isoleren door een echte isolatie-expert je zal kosten? Neem contact op met Isolteam.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-13388/isolteam/partnerberichten/5-redenen-waarom-zelf-isoleren-niet-de-beste-keuze-is/