livios logo

Help, schimmel op mijn plafond en muren!

Muffe vlekken die zich verschuilen achter behang, gordijnen of kasten... Schimmels komen meer voor dan je denkt. Ze zijn niet enkel ontsierend voor je woning, maar ook gevaarlijk voor de gezondheid.

14034-NL

Verklaar de oorlog aan schadelijke schimmels in je woning en contacteer Isolteam voor een oplossing.

Foto Isolteam

Veel voorkomende oorzaken van schimmelvorming

Klamme, vochtige en donkere plekken zijn plaatsen waar schimmels zich het best ontwikkelen. Wanneer je woning niet, slecht of onvoldoende geïsoleerd is, ontstaan koudebruggen op binnenmuren, dak of plafond. Het is net op deze koude plekken dat condens neerslaat en de schimmel zich ontwikkelt.

Bekijk hier de mogelijkheden voor dakisolatie ›

Gevaren van schimmel

De kleine deeltjes van schimmel verspreiden zich in de lucht en komen ongemerkt in onze longen en luchtwegen terecht, wat bij een langdurige blootstelling gevaarlijk kan zijn. Daarnaast kunnen schimmelvlekken de stabiliteit van een woning in gedrang brengen!

Vraag hier een vrijblijvende isolatieofferte aan ›

Hoe schimmel voorkomen of bestrijden?

Vochtplekken en koudebruggen vermijden is noodzakelijk. Goed isoleren of na-isoleren is de boodschap! De isolatielaag moet overal mooi passend en volledig geplaatst worden. Om interne condensatie te voorkomen is een degelijke damprem noodzakelijk voor dakisolatie.

Meer tips lees je hier.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-14034/isolteam/partnerberichten/help-schimmel-op-mijn-plafond-en-muren/