livios logo

Is jouw huis voldoende geïsoleerd? Check het zelf!

Isoleren is een verstandige investering. Maar hoe weet je nu of je je huis nog (extra) moet isoleren? Met deze checklist van Isolteam breng je de zwakste schakels snel in kaart en snoei je in je energiefactuur.

14260-NL

Wacht niet met besparen om je energiefactuur.

Foto Isolteam

14260-NL

Is jouw huis voldoende geïsoleerd? Dankzij een aantal simpele tests ken je het antwoord.

Foto Isolteam

Haal je laatste eindafrekening van je stookkosten er eens bij. Wat was jouw totaalverbruik? Tijd om te vergelijken. Een doorsneegezin verbruikt gemiddeld 22.000 kWh aan aardgas voor de verwarming, sanitair warm water en om te koken. Dat komt overeen met een stookolieverbruik van 2.000 liter.

In geld? Zo’n 1.350 euro per jaar. Of maandelijks zo’n 112,5 euro. Zit je hier boven? Dan is je woning waarschijnlijk onvoldoende geïsoleerd. Doe zelf de test! Betaal je minder? Goed, maar het kan altijd beter. Een nieuwbouwwoning stook je warm voor minder dan 30 euro per maand. Tel je winst maar uit.

1. Is je dak (voldoende) geïsoleerd?

Een goed geïsoleerd dak is en blijft de eerste stap naar een lagere energiefactuur. Hoe check je dit? Als je vanop zolder tegen de pannen of het onderdak aankijkt, is je dak niet geïsoleerd.

Is er wel isolatie aanwezig, maar weet je niet hoeveel? Check dan je EPC of de bouwplannen om te weten met welk materiaal en hoe dik. Werk aan de winkel? Geef ons een seintje en wij pakken jouw dak in!

2. Stralen je muren koude af?

Hou je hand eens voor een stopcontact. Komt er tocht uit? Of voelen je muren kil aan? Stralen ze als het ware koude af? Dan zijn ze niet geïsoleerd. En dat is niet alleen slecht nieuws voor je energiefactuur, maar ook voor je comfort. Want je zal meer moeten stoken om hetzelfde temperatuurgevoel te bereiken als dat in een goed geïsoleerd huis.

De oplossing is nochtans simpel: spouwmuurisolatie.Snel geplaatst en zo terugverdiend.

3. Last van koude voeten?

Heb je tijdens de koude maanden altijd last van koude voeten? Vloerisolatie verhoogt je comfort en verlaagt je stookfactuur. En denk nu niet dat we daarvoor je vloer moeten uitbreken. Echt niet. Als je woning een kruip(kelder) heeft, isoleren we het plafond van deze ruimte. Zo beperken we de hinder voor jou tot het minimum.

Klaar om volgend jaar aangenaam verrast te worden als je je energiefactuur krijgt? Klaar om de stap naar een comfortabel en energiezuinige woning te zetten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-14260/isolteam/partnerberichten/is-jouw-huis-voldoende-geisoleerd-check-het-zelf/