livios logo

Zelf isoleren, een goed idee? Dit moet je weten.

Een comfortabele en energiezuinige woning begint met een goede isolatie. Wie isoleert verbetert het comfort op thermisch, akoestisch én financieel vlak. Heb je isolatieplannen en overweeg je om bepaalde werken zelf uit te voeren? Bekijk alle keuzes die je moet maken om je woning correct te isoleren en ontdek alle redenen om bepaalde isolatieklussen over te laten aan professionals.

14545-NL

Een comfortabele en energiezuinige woning begint met een goede isolatie.

Foto Isolteam

14545-NL

Ontdek de verschillende isolatiewaarden, samenstelling en eigenschappen van onze isolatiematerialen.

Foto Isolteam

14545-NL

Kies uit minerale, kunststoffen en duurzame materialen.

Foto Isolteam

14545-NL

Kies voor Isolteam als isolatie-expert. Meer dan 50 jaar ervaring in isolatie!

Foto Isolteam

Kies het juiste isolatiemateriaal voor elke klus

Wanneer je wil isoleren om je wooncomfort te verhogen, heb je de keuze uit verschillende soorten isolatie. Allemaal met hun specifieke eigenschappen en toepassingen, en allemaal met een bepaalde isolatiewaarde en kostprijs:

  • Bepaal de isolatiewaarde

Op de verpakking van isolatiematerialen worden verschillende isolatiewaarden genoemd. Je hebt de lambda-waarde die de warmtegeleidbaarheid van een materiaal weergeeft: hoe hoger de waarde, hoe beter de warmte wordt geleid en hoe minder goed het materiaal isoleert. Maar dit betekent niet dat je niet dezelfde prestaties bereikt als met een lagere waarde. Het is daarom beter om rekening te houden met de R-waarde of warmteweerstand van het isolatiemateriaal. Die geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte isoleert. Het is trouwens op basis van deze waarde dat je aanspraak kan maken op een energie- en isolatiepremie.

  • Selecteer op basis van de samenstelling en eigenschappen

Een goed geïsoleerd huis is een huis waar je de juiste materialen op de juiste manier toepast. Selecteer de soort isolatie volgens het materiaal, het doel en de uitvoering. Wanneer je de soorten isolatiematerialen – minerale materialen, kunststoffen isolatiematerialen en duurzame, organische materialen – kent, kan je selecteren op basis van hun doel – thermische en/of akoestische isolatie. En vervolgens op het uitvoeringstype zoals isolatiedekens, isolatieplaten of spuitisolatie en isolatieschuim.

  • De prijs van isolatie

Verschillende isolatiematerialen, verschillende prijzen. Welke prijs je uiteindelijk betaalt, hangt af van de specifieke omstandigheden, de isolatiedikte, de oppervlakte en het gekozen materiaal. Benieuwd naar de prijs van isolatie per toepassing? Ontdek hier een goede richtprijs.

Zelf isoleren of uitbesteden?

Wil je duurzaam bouwen of energiezuinig renoveren, dan wil je het natuurlijk meteen goed doen. Verschillende isolatietoepassingen vragen meer ervaring dan andere en kan je beter niet zelf uitvoeren. Zo kan je veelvoorkomende fouten bij dakisolatie of gevelisolatie vermijden en ben je zeker dat bijvoorbeeld de na-isolatie van spouwmuren met de meest duurzame toepassingen gebeurt. Bovendien is de plaatsing door een erkende vakman vaak een voorwaarde om een isolatiepremie te krijgen.

Alle redenen om voor een isolatie-expert te kiezen:

Isolteam heeft al meer dan 50 jaar ervaring in de isolatiesector en werkt met verschillende soorten kwalitatieve en performante isolatiematerialen bij heel uiteenlopende realisaties. Steeds volgens de laatste trends en volgens de meest efficiënte werkwijze.

Door op een vakman als Isolteam te vertrouwen, geniet je meteen van alle voordelen van een correct uitgevoerde isolatie. Nu en in de toekomst. De belangrijkste troef is natuurlijk de lagere energiefactuur. Omdat je in de winter de warmte zoveel mogelijk binnenhoudt en in de zomer buitenhoudt, heb je minder energiekosten. Bovendien creëer je met de juiste thermische en akoestische isolatie een comfortabeler woonklimaat. Je woning behaalt een beter energielabel en wordt daardoor meer waard.

Ben je niet zeker dat je woning goed geïsoleerd is? Doe de test!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-14545/isolteam/partnerberichten/zelf-isoleren-een-goed-idee-dit-moet-je-weten/