livios logo

Bereid je voor op koning winter met deze 5 isolatietips

Je huis optimaal voorbereiden op de winter? Dat doe je met deze 5 simpele én haalbare isolatietips.

15426-NL

Vermijd koudebruggen door kieren en naden te dichten.

Foto Isolteam

15426-NL

Bestaar op je energiefactuur met buisisolatie.

Foto Isolteam

  • Verwarmingsbuizen isoleren

Er gaat tot wel 20% warmte verloren via de leidingen. Isoleer daarom je verwarmingsbuizen in de kelder, stookplaats of garage met isolatiewol en isolatieschalen. Je krijgt sneller warm water en je bespaart bovendien op je waterfactuur!

 

  • Isolatiestrips kleven rond vensters

Er komt vaak heel wat koude binnen door de vensters. Ze goed afdichten is daarom belangrijk. Doe dit met zelfklevende isolatiestrips of silicone. Doe eerst een grondige inspectie als het koud is om de koudebruggen te vinden en verwijder alle vet voordat je de isolatie plaatst. Alleen zo krijg je een optimale aanhechting.

Interessant artikel: Hoe koudebruggen oplossen én vermijden ›

 

  • Tochtstrips plaatsen

Is je kelder of zolderruimte onvoldoende afgesloten van de verwarmde ruimte? Dicht de ruimte onder je deuren of rond het zolderluik met tochtstrips (of borstelstrips). Voor de muren en deurstijlen gebruik je best silicone.

De traditionele tochthond verricht trouwens ook nog altijd prima werk. Leg ‘m onderaan je deur. En voor je brievenbus? Zorg daar zeker voor een tochtklep, anders verlies je heel wat warmte op kille dagen.

  • Gordijnen hangen of tapijten leggen

Tegelvloeren voelen al snel koud aan, maar een dik tapijt houdt de warmte in je vloer. Of nog beter: vast tapijt.

Hang ook zware overgordijnen en hou je luiken dicht, want alle beetjes helpen. Stopcontacten laten ook lucht door: installeer een kinderbeveiliging om dat op te lossen.

  • Isoleren waar het nog kan!

Zijn je spouwmuren, dak of kelder nog niet geïsoleerd? Laat ze dan isoleren door een ervaren vakman, want deze klus laat je beter aan een professional over. Een groot voordeel is dat de ingreep meestal maar enkele dagen duurt. Informeer zeker naar de isolatiepremies, zo blijft je investering betaalbaar.

Bekijk de verschillende manieren van isoleren voor meer informatie.

Meer advies over de isolatie van jouw huis? Of toch liever ingrijpende isolatiewerken plannen? Vraag hier een vrijblijvende isolatieofferte!

 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-15426/isolteam/partnerberichten/bereid-je-voor-op-koning-winter-met-deze-5-isolatietips/