livios logo

Isoleer je leidingen en bespaar tot 150 euro per jaar

Het isoleren van je dak, muren en vloeren is vandaag de dag vanzelfsprekend. Het isoleren van verwarmingsbuizen en warmwaterleidingen daarentegen wordt vaak als niet-essentieel gezien. Nochtans kan buis- of leidingisolatie je een energiebesparing van 150 euro opleveren, jaarlijks!

15503-NL

Elastomeerschuim is makkelijk te snijden en rond de leidingen te plaatsen.

Foto Isolteam

15503-NL

Isoleren met pijpschalen is de makkelijkste manier bij buisisolatie.

Foto Isolteam

15503-NL

Lamellendekens zijn geschikt voor leidingen met een diameter groter dan 10cm of bij grote partijen.

Foto Isolteam

 Wat is buisisolatie?

Buis- of leidingisolatie is het isoleren van buizen en leidingen die zich bevinden in onverwarmde en niet-geïsoleerde ruimtes in je huis zoals de kelder, garage, zolder, het berg- of washok. De buizen en leidingen die gelegen zijn in deze kamers geven onnodig veel warmte af. Deze warmte gaat jammer genoeg verloren aangezien de leidingen en buizen in de koudste delen van je woning lopen.

Waarom leidingen isoleren?

Door deze buizen en leidingen te isoleren voorkom je warmteverlies tussen de verwarmingsketel en radiator of convector en bespaar je ook nog eens fors op je energiefactuur aan het einde van de maand. Maar het brengt nog tal van andere voordelen met zich mee.

Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt bij buisisolatie is hittebestendig en erop voorzien om hoge temperaturen te trotseren. Zo kan het tot wel 95°C aan. Daarnaast werkt het ook als een soort buffer en wordt bevriezing van de cv-leidingen voorkomen.

Je kan ervoor kiezen om zelf met buisisolatie aan de slag te gaan, maar als je de nodige tijd en kennis niet hebt, is het beter om onze experten te contacteren voor de garantie van een naadloos resultaat. Je wil je investering immers laten renderen, toch?

Welke materialen gebruiken bij leidingisolatie?

Er zijn verschillende materialen geschikt voor buis- of leidingisolatie.

  • Pijpschalen

Met pijpschalen hanteer je de makkelijkste manier om je verwarmingsleidingen te isoleren. Deze bestaan uit glas- of rotswol en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn namelijk op voorhand al ingesneden, op die manier schuif je ze makkelijk over de buizen en daarna sluit je ze af met de aluminium kleefstrook. Je vindt pijpschalen in verschillende diktes en met allerlei diameters en vandaar zijn ze geschikt voor buizen in kunststof, metaal en rvs.

Glaswol en rotswol is een duurzaam en veilig isolatiemateriaal en heeft uitstekende warmte-isolerende, brandwerende, vochtwerende en akoestische eigenschappen.

  • Elastomeerschuim

Elastomeerschuim is een flexibel isolatieschuim op basis van synthetisch rubber en is een functioneel isolatiemateriaal voor buizen en leidingen. Het is te verkrijgen in platen, slangen en schalen en is geluidsreducerend, zelfdovend en stof- en vezelvrij. Bijkomend zorgt elatomeerschuim ervoor dat vocht niet doordringt dankzij zijn dampremmend karakter.

Het flexibel schuim is makkelijk te snijden en rond de leidingen te plaatsen, de overlappingen kan je dicht kleven.

  • Isolatiedekens

Zijn je leidingen breder dan een diameter van 10cm of ben je van plan om meerdere buizen tegelijk te isoleren, dan gebruik je best lamellendekens. Deze isolatiedekens bestaan uit glaswol of rotswol aan de binnenkant en zijn aan de buitenkant voorzien van een aluminiumlaag. Ze zijn makkelijk op maat te snijden en de naden zijn vast te kleven met aluminiumtape.

Rotswol is net als glaswol een duurzaam en veilig isolatiemateriaal en geniet volgende eigenschappen: warmte-isolerend, brandwerend, vochtwerend en geluidsisolerend.

Hulp nodig? 

Weet je niet hoe en met welk materiaal je aan de slag moet gaan voor jouw project? Onze specialisten werpen graag een blik op de volgende nieuwe uitdaging.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-15503/isolteam/partnerberichten/isoleer-je-leidingen-en-bespaar-tot-150-euro-per-jaar/