Wat zijn de voordelen van na-isolatie?

Een groot deel van de warmte die je in je huis creëert, ontsnapt via het dak, de ramen, de muren en de vloer. Door je woning na te isoleren, behoud je deze warmte, ervaar je een groter wooncomfort in huis, daalt je CO2-uitstoot én daarbij ook nog eens je maandelijkse energiefactuur.

 • De isolatie van jouw project heeft tal van voordelen.

  De isolatie van jouw project heeft tal van voordelen.

  Foto Isolteam

Wat is na-isolatie?

Bij na-isolatie wordt de bestaande woning geïsoleerd waarbij er zo min mogelijk sloop- en breekwerken aan te pas komen. De warmte in huis blijft nadien behouden door de nieuwe isolatielaag en doordat er minder luchtverplaatsing van binnen naar buiten plaatsvindt.

Welke voordelen heeft na-isolatie?

Je woning na-isoleren heeft tal van voordelen, we lijsten ze even voor je op:

 • Snelle plaatsing

Na-isolatie is een klus die vaak op een dag tijd al geklaard is.

 • Aangenamer woonklimaat

Door je huis na te isoleren, merk je dat het klimaat in je woning een stuk aangenamer is. In de zomer blijft het frisser en in de winter blijft de warmte binnen.

 • Geen sloop- en breekwerkzaamheden

Kiezen voor na-isolatie zorgt ervoor dat er geen of zo min mogelijk sloop- en breekwerkzaamheden vereist zijn.

 • Geen ruimteverlies

Door deze manier van isoleren toe te passen, moet je meestal geen woonruimte inleveren, dit geldt zowel voor binnen als buiten.

 • Energiebesparing

Je bespaart gemiddeld 9 à 11 kubieke meter gas/m2. Door de lagere energiefactuur, is de investering op een aantal jaren terugbetaald.

 • Beter leefmilieu

Isoleren helpt om een beter leefmilieu te creëeren. Minder stoken betekent minder vervuiling. Jouw bijdrage betekent dus een wereld van verschil.

Ben je op zoek naar een team dat al deze voordelen kan garanderen? De experten van Isolteam staan voor je klaar!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media