livios logo

Help, ik heb schimmel op mijn muren en plafonds!

Schimmels komen meer voor dan je denkt. De muffe vlekken verschuilen zich dikwijls achter behang, kasten of gordijnen. Ze zijn ontsierend voor de woning én gevaarlijk voor de gezondheid. Contacteer de Isolteam experten om schimmels tegen te gaan met een aangepaste isolatie.

15695-NL

Schimmel op de muren? Lees hier hoe je ze kan voorkomen of bestrijden!

Foto Isolteam

  • Veel voorkomende oorzaken van schimmelvorming

Schimmels ontwikkelen zich het best op klamme, donkere en vochtige plekken. Onze dagelijkse huishoudelijke activiteiten (koken, wassen, douchen…) zorgen voor veel vocht in de lucht. Wanneer de woning slecht of onvoldoende geïsoleerd is, ontstaan koude plekken of koudebruggen op binnenmuren, dak of plafond. Het is net op deze koude plekken dat condens neerslaat en de schimmel zich ontwikkelt.

Bekijk hier onze dakisolatie mogelijkheden ›

  • Gevaren van schimmel

Het is niet zozeer de schimmel zelf die gevaarlijk is, maar zijn sporen die hij in de lucht verspreidt. Deze microscopisch kleine deeltjes komen ongemerkt in onze luchtwegen en longen terecht, wat bij langdurige en hevige blootstelling gevaarlijk kan zijn. Op de lange duur kunnen schimmelvlekken zelfs de stabiliteit van een woning in het gedrang brengen!

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan ›

  • Hoe schimmel voorkomen of bestrijden?

Schimmel vermijden of bestrijden heeft vooral te maken met het vermijden van vochtplekken en koudebruggen. Goed isoleren of na-isoleren is dus de boodschap!

Om koudebruggen te vermijden, moet de isolatielaag overal mooi passend en volledig geplaatst worden. Wil je interne condensatie voorkomen, dan is een degelijke damprem noodzakelijk voor dakisolatie. Het toepassen van vochtregulerende materialen kan ook een meerwaarde betekenen, en de constructie laten uitdrogen. Het is ook belangrijk om je woning voldoende te ventileren. Een gesofisticeerd ventilatiesysteem is zeker niet altijd nodig: elke dag gedurende een tiental minuten een raam of deur openzetten kan al volstaan.

In heel specifieke gevallen is het helaas bijna onmogelijk om schimmelvorming te voorkomen. Enige oplossing is dan om die plek regelmatig te poetsen om de schadelijke gevolgen te vermijden.  

Verklaar de oorlog aan schadelijke schimmels in je woning en contacteer Isolteam voor een afdoende oplossing. De isolatie-experten van Isolteam adviseren je graag omtrent de beste materialen, werkwijze en kostenplaatje!

 


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-15695/isolteam/partnerberichten/help-ik-heb-schimmel-op-mijn-muren-en-plafonds/