livios logo

Renoveer je woning grondig en profiteer van de totaalrenovatiebonus!

BENOveren, van deze term heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Netwerkbeheerder Fluvius zet er dan ook volop op in. Zij willen dat iedereen beter renoveert, of ook wel benoveren. Het verhoogt niet alleen je wooncomfort en verlaagt ook je energierekening, maar bovendien kom je ook in aanmerking voor heel wat BENOvatiepremies. De totaalrenovatiebonus is er zo één van.

15842-NL

Ontdek alles over isolatiepremies en de totaalrenovatiebonus op de website van Isolteam.

Foto Isolteam

  • Wat is de totaalrenovatiebonus?

Een totaalrenovatie is de volledige renovatie van een woningonderdeel. Hierdoor krijg je de eerste bonus voor een totaalrenovatie wanneer je 3 energiebesparende maatregelen uitvoert. Daarbij is de startdatum de datum op de eindfactuur van je eerste investering. Alle gerealiseerde renovaties worden bijgehouden in de BENO-pas. Dit elektrisch dossier van je woning of appartement wordt vanaf je eerste premie-aanvraag automatisch voor je aangemaakt.

Om recht te hebben op de totaalrenovatiebonus moet je investering voldoen aan volgende voorwaarden:

·       je moet een premie ontvangen hebben van Fluvius

·       de investering is na 1 januari 2017 uitgevoerd binnen een periode van 5 jaar

·       de investering voldoet aan de minimale vereisten en technische voorwaarden (bijvoorbeeld isolatienormen)

·       de investering is uitgevoerd voor de totale woning (bijvoorbeeld alle beglazing, volledig dak …)

  • Welke energiebesparende maatregelen komen in aanmerking?

Wanneer je minstens 3 van onderstaande maatregelen uitvoert, heb je recht op de totaalrenovatiebonus.

·       Dak- of vloerisolatie

·       Buitenmuurisolatie

·       Vloer- of kelderisolatie

·       Hoogrendementsbeglazing

·       Zonneboiler

·       Warmtepomp

·       Ventilatiesysteem

  • Bedrag totaalrenovatiebonus

Hoe meer investeringen je combineert, hoe hoger je bonus wordt. Die bonus kan zelfs oplopen tot 4750 euro. Ontdek de premies per investering.

  • Totaalrenovatiebonus versus EPC-labelpremie

Fluvius biedt naast de totaalrenovatiebonus nog een andere renovatiepremie aan, namelijk de EPC-labelpremie. Deze premie is nieuw sinds 1 januari 2021 en is bedoeld bij de grondige energetische renovatie van een woning of een wooneenheid. De EPC-labelpremie telt enkel bij een energieprestatiecertificaat (EPC) dat niet ouder is dan 2009 en waarbij de woning het EPC-label E of F heeft of de wooneenheid D, E of F. Vervolgens moet je je woning binnen de 5 jaar grondig renoveren.

Zijn de renovatiewerken afgewerkt? Dan laat je je EPC opnieuw bepalen. Is het label van je woning verbeterd naar C of beter en de wooneenheid naar minimaal B? Dan heb je recht op de EPC-labelpremie.

Opgelet: de totaalrenovatiebonus is niet combineerbaar met de EPC-labelpremie. Wanneer je recht hebt op beide premies zal je bijgevolg een keuze moeten maken. Investeringen die vanaf 1 januari 2021 gebeuren, komen niet in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus, maar wel voor de EPC-labelpremie.

Wil je meer weten over de totaalrenovatiebonus of over onze isolatietoepassingen? Neem contact op met de isolatiespecialisten van Isolteam of vraag meteen je vrijblijvende offerte aan.

12 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10569-15842/isolteam/partnerberichten/renoveer-je-woning-grondig-en-profiteer-van-de-totaalrenovatiebonus/