livios logo

Verbouwers vinden vlot de weg naar dakelementen: “Compleet nieuw dak op paar dagen tijd!”

Genoeg is genoeg, dacht Jeroen Vandermarliere uit het Oost-Vlaamse Sint-Laureins. Jarenlang hoorde hij vanuit zijn woning niets anders dan voorbijrazend verkeer. De grote boosdoener: zijn versleten dak. Hij koos voor de Ecôon-dakelementen van UNILIN om een écht dak boven zijn hoofd te hebben. En die keuze zal ie zich nooit beklagen.

11124-N

Op amper vijf (!) dagen heb je een compleet nieuw dak boven je hoofd.

Foto UNILIN

11124-N

De ES Comfort-dakelementen bieden nog eens extra akoestische isolatie.

Foto UNILIN

11124-N

”Je hebt een alles-in-één-oplossing, zelfs de binnenafwerking zit op de dakelementen."

Foto UNILIN

“Lawaai tot in de woonkamer”

De Ecôon-dakelementen zijn de ideale oplossing als er geen enkele hoop meer is voor je bestaande dak. Op amper vijf (!) dagen heb je een compleet nieuw dak boven je hoofd, inclusief isolatie en binnenafwerking naar keuze. Bovendien is het geheel perfect luchtdicht.

Jeroen ging nog een stapje verder: hij liet – als eerste particuliere Belgische klant trouwens - de ES Comfort-dakelementen plaatsen. Deze elementen bestaan zowel uit een laag PUR- als een extra laag rotswolisolatie. Die laatste gaf de doorslag. “Het oude dak van ons rijhuis was niet geïsoleerd en het onderdak was versleten. We hoorden gewoon alles door het dak heen, zelfs tot in de woonkamer. Sinds we afgelopen zomer de UNILIN-dakelementen hebben liggen, horen we nauwelijks nog iets. En dat is belangrijk, want we willen van de zolder een slaapkamer maken.”

“Geld teruggetrokken van gasverbruik”

Maar niet alleen geluid was een belangrijke factor voor Jeroen. Hij wilde ook doorgedreven thermisch isoleren: “Ik ben heel blij dat we voor de grootste beschikbare isolatiedikte kozen. Als je je dak laat isoleren, moet je het volgens mij meteen goed doen, volgens de normen van de toekomst.”

Het effect was dan ook snel duidelijk, vertelt de jonge verbouwer: “We hebben dit jaar al geld teruggetrokken van ons gasverbruik. Plus we kregen nog premies van Electrabel en Eandis. Ook viel het me op dat vorige winter de sneeuw op het dak bleef liggen, terwijl die vroeger meteen wegsmolt.”

“Inclusieve afwerking bespaart tijd en geld”

Ook handig meegenomen: je hoeft zelf niet meer voor de binnenafwerking van je zolder te zorgen. “Nog een reden waarom de Ecôon-dakelementen me aanspraken”, herinnert Jeroen zich nog levendig. ”Je hebt een alles-in-één-oplossing. Wij kozen voor de afwerking met gipskarton zodat we alleen maar hoefden te plamuren en te schilderen. Om nog extra licht binnen te trekken, lieten we ten slotte een paar dakramen aanbrengen.”

Het eindresultaat is een dak van de toekomst en een tevreden Jeroen, zeg maar de Belgische pionier van de ES Comfort-dakelementen. Hijzelf blikt tevreden terug op hoe het allemaal gelopen is: “Het is een snelle, efficiënte en tijdbesparende oplossing. Het alternatief was een traditioneel dak laten bouwen, isolatie plaatsen en zelf de zolder afwerken. Heel wat meer werk dus.”

15% goedkoper

Een traditioneel dak is niet alleen tijdrovender, het is ook arbeidsintensiever. Met andere woorden: er kruipen heel wat meer arbeidsuren in. Time is money. Kies je voor dakelementen, dan ben je naar schatting zo’n 15% goedkoper af dan dat je een traditioneel dak plaatst. En dan hebben we het nog niet over de praktische winst gehad.

Wil je meer weten over de Ecôon-dakelementen en zijn verschillende uitvoeringen? Neem een kijkje op onze website. Of vraag het ons zelf via info.insulation@unilin.com.

10 dingen die je moet weten over plaatsing dak


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-11124/unilin/partnerberichten/verbouwers-vinden-vlot-de-weg-naar-dakelementen-compleet-nieuw-dak-op-paar-dagen-tijd/