livios logo

(Ver)bouwplannen? Zo isoleer je je dak snel én optimaal

Wist je dat 30% van de warmte in je woning via het dak naar buiten glipt? Of je nu werkt aan een nieuwbouw- of renovatieproject, zonder een goede dakisolatie kom je nergens. Je kan de isolatie op de traditionele manier aanpakken, maar heb je ook al eens aan dakelementen gedacht? Die zijn geschikt voor elk hellend dak met gordingen en plaats je supersnel. Bovendien voldoet doet dit all-in-one bouwconcept aan alle energienormen, zowel op vlak van lucht- en winddichtheid als thermische prestaties.

13119-NL

Dakelementen zijn geschikt voor elk hellend dak met gordingen en plaats je supersnel.

Foto Unilin Insulation

13119-NL

ECOON dakelementen zijn niet alleen slank en kostenefficiënt, ze verzekeren je thermisch comfort.

Foto Unilin Insulation

13119-NL

Met de ECOON SW Easy Airtight bereik je vlot een perfect luchtdichte isolatiegraad.

Foto Unilin Insulation

Maximaal één werkweek
Kies je voor een traditionele getimmerde dakconstructie? Die klus neemt al gauw verschillende weken tijd in beslag. Misschien moet je er wel een groot stuk van je vakantie voor opofferen. Gelukkig bestaat er een snellere optie: als je je dak met ECOON dakelementen bouwt en isoleert, doe je dat niet alleen wind-, water- en luchtdicht, maar ook op maximaal vijf dagen tijd. Een enorme tijdswinst voor jou én de installateur.

Meer thermisch comfort
Een snelle plaatsing is allemaal goed en wel, maar het belangrijkste is natuurlijk de  isolatiewaarde. Ook die zit snor: dankzij de lage lambda-waarde van 0,023 W/mK is je U-waarde erg gunstig. Daardoor isoleer je met de ECOON dakelementen beter dan met rots- of glaswol van dezelfde dikte. De dakelementen zijn dus niet alleen slank en kostenefficiënt, ze verzekeren het thermisch comfort van jou en je gezin.

Perfect lucht- en winddicht
Wil je zo energiezuinig mogelijk bouwen? Dan is optimale luchtdichtheid van je dak een basisvoorwaarde. Zo verlies je geen warmte langs verborgen kieren en lekken en vermijd je condensatieproblemen. Met de slimme oplossing ECOON SW Easy Airtight en het ingebouwde dampscherm bereik je bovendien je vlot die perfect luchtdichte isolatiegraad. Het luchtverlies via je dak is zo namelijk kleiner dan 0,01 m³/hm: minder dan 0,5% van het verlies dat zelfs de sterkste passiefhuizennorm toelaat.

Het geheim?
Wat het Easy Airtight systeem van ECOON zo efficiënt maakt? Het bevat een speciale luchtdichte veer die de aansluiting van de naden volledig blokkeert. De veer zit samen met een sponning in het PU-isolatieschuim. Die zorgt voor een luchtdichte verbinding over de volledige lengte van de naden tussen je dakpannen. Gecombineerd met een tweetal accessoires werk je je dak perfect luchtdicht af.

Zo, dat zijn een pak voordelen, nietwaar? Je denkt nu vast dat dat ECOON systeem wel een dure grap moet zijn. Nee hoor: tel je alles bij elkaar op, van je getimmerde dakconstructie over luchtdicht isoleren tot de afwerking van de binnenkant? Dan bespaar je tot 15% in vergelijking met een traditionele dakconstructie. Als dat niet de moeite is!

Hulp nodig bij je isolatieproject? Unilin helpt je graag verder


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-13119/unilin-insulation/partnerberichten/ver-bouwplannen-zo-isoleer-je-je-dak-snel-en-optimaal/