livios logo

Van plan om te renoveren? Zo valt je droomproject niet in duigen

Heb je je droomhuis eindelijk gevonden, maar heb je nog heel wat werk voor de boeg? Je verbouwproject staat of valt met de planning. Denk op voorhand dus goed na hoe en in welke volgorde je alles aanpakt. Als je slim wil renoveren, begin je met isoleren. Dat doe je bovendien best zo snel mogelijk, want de isolatiepremies zakken jaar na jaar. En door nu nog te isoleren, doe je maar liefst drie keer je voordeel!

13284-NL

Wil je slim renoveren? Begin meteen met isoleren. De isolatiepremies zakken jaar na jaar.

Foto Unilin Insulation

13284-NL

Een slecht geïsoleerd dak laat tot 30% van de warmte in huis naar buiten ontsnappen.

Foto Unilin Insulation

13284-NL

Er bestaan premies voor de isolatie van je dak of zoldervloer, je buitenmuren, spouwmuren en vloer.

Foto Unilin Insulation

Renovatiepact
Met het Renovatiepact wil de Vlaamse overheid zorgen dat tegen 2050 iedere woning even energiezuinig is als een nieuwbouwwoning van vandaag. Daar hangen verschillende verplichtingen aan vast. Bovendien werkt de overheid nog aan een nieuwe lading eisen. Als je nu gaat renoveren, doe je het dus maar beter ineens goed. Zo pluk je meteen de vruchten van je energiezuinige verbouwingswerken.

Bespaar op je energiefactuur
Je woning energie-efficiënt renoveren, doe je in de eerste plaats door goed te isoleren. Te beginnen met je dak: een slecht geïsoleerd dak laat tot 30% van de warmte in huis naar buiten ontsnappen. Beeld je maar eens in hoeveel gas, stookolie of elektriciteit je zo jaarlijks verspilt! Door eerst je dak en daarna je muren of vloer te isoleren, hou je al die warmte netjes binnen. Zo ziet de afrekening van je energiefactuur er al een pak beter uit.

Behoud de waarde van je woning
Goed renoveren hangt dus samen met de prioriteiten die je stelt. Door er eerst voor te zorgen dat je woning op vlak van energiezuinigheid aan alle eisen voldoet, ben je zeker dat die zijn waarde behoudt. Meer nog: de waarde stijgt zelfs. Door energie op te wekken met duurzame technieken, maar vooral door zo weinig mogelijk energie te verbruiken. En dat doe je eerst en vooral met een goede isolatie. Voor die nieuwe badkamer en keuken heb je nog tijd genoeg!

Maak gebruik van premies
Ook door premies aan te vragen, bespaar je op je energiezuinige renovatie. Zowel voor de isolatie van je dak of zoldervloer, je buitenmuren, spouwmuren als vloer bestaan er premies. Bovendien kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus als je binnen de vijf jaar drie investeringen doet uit een pakket van zeven opties, waaronder dak-, vloer- en muurisolatie. Maar vergeet niet dat premies zakken en verdwijnen: hoe sneller je ze aanvraagt, hoe beter!

Vind je je weg niet tussen al die premies? Geen paniek: op de website van Unilin Insulation vind je een handige tool waarmee je meteen te zien krijgt op welke jij recht hebt. Vul gewoon de gegevens van je project in en de subsidiecalculator doet de rest. Waar wacht je nog op?

Ga jij je woning isoleren? Ontdek op welke premies je recht hebt met de subsidiecalculator.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-13284/unilin-insulation/partnerberichten/van-plan-om-te-renoveren-zo-valt-je-droomproject-niet-in-duigen/