livios logo

(Ver)bouwplannen? Zo zorg je voor een perfect geïsoleerd én afgewerkt dak

Chrysanthi Pantelis uit het Limburgse Pelt waagde zich samen met haar man aan een sloop en heropbouwavontuur. Eén ding wist het koppel op voorhand zeker: hun nieuwe huis moest perfect geïsoleerd zijn en dus helemaal klaar voor de toekomst. De materiaalkeuze voor hun nieuwe dak was dan ook snel gemaakt. Benieuwd hoe dat hun bouwproject helemaal afmaakte?

13703-NL

De dakisolatie-elementen zijn meteen de reden waarom het koppel voor nieuwbouw koos.

Foto Unilin Insulation

13703-NL

Ook aan de afwerkingsgraad hechtten Chrysanthi en haar man veel belang, vooral voor de eiken balken.

Foto Unilin Insulation

13703-NL

"Na-isoleren wilden we absoluut vermijden, want dat resultaat is toch nooit hetzelfde.”

Foto Unilin Insulation

Makkelijker bij nieuwbouw
De dakisolatie-elementen maakten niet alleen een groot verschil, ze zijn meteen de reden waarom het koppel voor nieuwbouw koos. “Bij een renovatieproject konden we ook voor dakelementen kiezen, maar met nieuwbouw kunnen we nog een stapje verder gaan”, legt Chrysanthi uit. “De oplossing van Unilin zorgt niet alleen dat ons dak perfect luchtdicht is, maar de isolatie sluit ook naadloos aan op die van de muren en de kelder. Zo kunnen we ons huis helemaal inpakken. Bij renovatie is dat veel moeilijker. Na-isoleren wilden we absoluut vermijden, want dat resultaat is toch nooit hetzelfde.”

Dagelijks plezier
Ook aan de afwerkingsgraad hechtten Chrysanthi en haar man veel belang. “Vooral omdat we de eiken balken aan de binnenkant van ons dak niet wilden verstoppen”, zegt Chrysanthi. “Daarom kozen we na lang zoeken voor een volledig afgewerkte binnenkant die we niet meer moesten schilderen of bepleisteren. Dankzij die Exprim-afwerking met houtstructuur genieten we nu van een prachtige binnenkant die helemaal in harmonie is met onze eiken balken. Alles opgeteld kwam die optie zelfs goedkoper uit. Het oog wil natuurlijk ook wat: nu hebben we dag in, dag uit plezier van ons dak.”

Klaar voor de toekomst
Tegen 2050 moeten alle Belgische woningen aan heel wat energievereisten voldoen. Chrysanthi en haar man sprongen daar alvast bewust mee om. Chrysanthi: “We hebben alles gedaan wat we konden om klaar te zijn voor de toekomst: zonnepanelen op ons perfect luchtdicht geïsoleerd dak, een 15 cm dikke isolatielaag in onze muren, een volledig ingepakte kelder,… Ik vind het nog te duur om bijvoorbeeld een warmtepomp te installeren, maar alles ligt wel klaar om dat ooit te doen. We zijn er dus zeker mee bezig.”

Laag genoeg E-peil
Door zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te bouwen, hoopt het koppel ook in aanmerking te komen voor premies. “Helaas krijg je die bij nieuwbouw wat moeilijker dan voor een renovatie”, zegt Chrysanthi. “Het kan zijn dat we een paar jaar korting krijgen op onze onroerende voorheffing, maar dat is afwachten. We moeten namelijk eerst ons E-peil laten berekenen. Maar gezien de isolatie-inspanningen die we hebben geleverd en de kwaliteit van de dakelementen die we gebruikten, is de kans groot dat ons E-peil laag genoeg is.”

Hulp nodig bij je isolatieproject? Unilin helpt je graag verder.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-13703/unilin-insulation/partnerberichten/ver-bouwplannen-zo-zorg-je-voor-een-perfect-geisoleerd-en-afgewerkt-dak/