livios logo

Zo energiezuinig mogelijk wonen? Hieraan moet je eerst denken

Wil jij je woning zo duurzaam en energiezuinig mogelijk verwarmen? Dan maakt de juiste verwarmingstechniek een groot verschil. Toch is er iets waar je best eerst aan denkt en nog meer belang aan hecht. En dat is de vraag naar verwarming beperken. Hoe je dat doet? Door goed te isoleren, natuurlijk!

13889-NL

Je woning isoleren is een hele investering, maar op de lange termijn ben je veel beter af.

Foto Unilin Insulation

13889-NL

Niet alleen de manier waarop je isoleert is belangrijk, maar ook de volgorde waarin je dat doet.

Foto Unilin Insulation

13889-NL

Wist je dat door een slecht geïsoleerd dak tot 30% van de warmte binnenshuis verloren gaat?

Foto Unilin Insulation

Eerst isoleren, daarna verwarmingstechniek

Zonnepanelen, warmtepompen, gas- en hybrideketels… De mogelijkheden om je woning duurzaam en energiezuinig te verwarmen worden steeds groter. Helaas kunnen die moderne technieken in een slecht geïsoleerde woning hun nut niet bewijzen. Want als de warmte binnen ontsnapt, moet je veel meer verwarmen dan nodig en verbruik je nog altijd enorm veel gas of elektriciteit. Niet bepaald duurzaam, toch? Daarom denk je best eerst aan de juiste isolatie voor je je over het verwarmingsvraagstuk buigt. Heb je je woning helemaal luchtdicht geïsoleerd? Prima! Dan kan je nu naar de juiste verwarmingstechniek op zoek.

Een investering die het waard is

Of je nu verwarmt met een gascondensatieketel, warmtepomp of nog iets anders: na een paar decennia is die techniek aan vervanging toe. Dat geldt niet voor je isolatie. Aangenomen dat je maar eens in je leven je woning bouwt of renoveert, hoef je ook maar één keer te isoleren. Je doet het dus maar beter meteen juist. Zo krijg je een beter E-peil, verhoog je je wooncomfort en stijgt de waarde van je woning. Je woning isoleren is een hele investering. Maar omdat je zo in de toekomst een pak energie bespaart, ben je op de lange termijn veel beter af.

De juiste volgorde

Niet alleen de manier waarop je je woning isoleert is belangrijk, maar ook de volgorde waarin je dat doet. Wist je dat door een slecht geïsoleerd dak tot 30% van de warmte binnenshuis verloren gaat? Bedenk maar eens hoeveel je moet verwarmen om dat verlies te compenseren. Of wat voor leuke dingen je met dat weggegooid geld zou kunnen doen! Zo weet je meteen waar je moet beginnen: je dak. Heb je een zolderruimte die je niet gebruikt? Dan is het genoeg om je zoldervloer te isoleren. Pas daarna volgen je muren, (driedubbele) beglazing en je vloeren.

Je dak isoleren? Unilin helpt je graag verder met je project.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-13889/unilin-insulation/partnerberichten/zo-energiezuinig-mogelijk-wonen-hieraan-moet-je-eerst-denken/