livios logo

Een nieuw dak op twee dagen tijd? Het kan!

Ben jij van plan om je dak grondig te renoveren? Normaal gezien heb je wekenlang tijd en mooi weer nodig om die klus te klaren, wat heel wat stress en onzekerheid met zich mee kan brengen. Want als het tijdens de werken regent, loop je een groot risico op waterschade in huis. Bovendien kan het zijn dat je een paar weken ergens anders moet gaan wonen. Het goede nieuws? Sinds kort bestaat er een manier om de werken een pak sneller te laten verlopen!

14251-NL

Je oude dak afbreken en het nieuwe plaatsen op amper twee dagen tijd: het klinkt als een sprookje.

Foto Unilin Insulation

14251-NL

Maar dankzij de nieuwe service van Unilin Insulation wordt dat sprookje werkelijkheid.

Foto Unilin Insulation

14251-NL

De alles-in-één oplossing biedt optimale luchtdichte isolatie en een ruime keuze aan afwerkingen.

Foto Unilin Insulation

14251-NL

Alain: "Omdat de isolatie op de dakconstructie ligt, is onze zolderruimte een stuk groter geworden."

Foto Unilin Insulation

14251-NL

Normaal gezien heb je wekenlang tijd en mooi weer nodig om die klus te klaren, nu maar twee dagen.

Foto Unilin Insulation

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Je oude dak afbreken en het nieuwe plaatsen op amper twee dagen tijd: het klinkt als een sprookje. Maar dankzij de nieuwe service van isolatiespecialist Unilin Insulation wordt dat sprookje werkelijkheid. Geloof je het niet? Aannemer Andy Van de Veire kreeg het al voor mekaar in het huis van Alain de Clippel. Zijn gezinswoning in Aalter kreeg de afgelopen jaren een grondige make-over, maar het dak moest nog worden aangepakt.

Alain: “We willen graag een extra slaapkamer inrichten op onze zolder en hebben dus een stevig en goed geïsoleerd dak nodig. Daarom heb ik gekozen voor de dakelementen van Unilin Insulation. Hun alles-in-één oplossing biedt namelijk niet alleen een optimale luchtdichte isolatie, maar ook een ruime keuze voor de afwerking aan de binnenkant. Uiteindelijk ben ik voor gipskarton gegaan, waardoor ik alleen nog maar moet schilderen. Maar ook de elementen met spaanplaat of houten bekleding waren meteen gebruiksklaar.”

Twee dagen mooi weer

Hoe aannemer Andy Van de Veire alles zo snel voor mekaar krijgt? “De dakelementen bestel ik een maand op voorhand bij Unilin Insulation, zodat ze klaarliggen wanneer we het oude dak afbreken. Zodra de eerste pannen van het dak zijn gehaald, geef ik de definitieve afmetingen van de elementen door. Zo kan Unilin ze op maat zagen. Een dag later is het dak er helemaal af en worden de elementen afgeleverd op de werf. Wij leggen dan de dakelementen op de oude constructie en maken ze vast. In de namiddag is alles al wind- en waterdicht geïsoleerd en zit het onderdak erin. Daarna volgen alleen nog de dakvensters, -pannen en -goten. Twee dagen mooi weer: meer heb je niet nodig.”

Minder werkuren

Eigenaar Alain De Clippel is onder de indruk van het resultaat: “Dankzij de dakelementen was mijn dak echt supersnel af. Daardoor moet ik bovendien veel minder werkuren betalen. Omdat de isolatie nu op de dakconstructie ligt, is onze zolderruimte bovendien een stuk groter geworden.” Volgens Andy ligt die ruimtebesparing vooral aan de gunstige thermische prestaties van de dakelementen. “Met amper 20 cm dakopbouw behalen we een U-waarde van 0,19. Als je hetzelfde wil bereiken met isolerende wol, wordt je dak al gauw 35 cm dik.”

Meer weten over de nieuwe service van Unilin Insulation? Ontdek alles op onze website.

 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-14251/unilin-insulation/partnerberichten/een-nieuw-dak-op-twee-dagen-tijd-het-kan/