livios logo

Van plan om te isoleren? Op deze premies heb je in 2021 nog recht

Wil jij van een duurzamer huis, meer wooncomfort en een lagere energiefactuur genieten? Dan is isolatie de beste en efficiëntste manier om dat voor elkaar te krijgen. En met die voordelen in het achterhoofd legt de overheid de lat vanaf dit jaar weer wat hoger op vlak van bouw- en renovatie-eisen. Maar wat betekent dat precies voor jouw (ver)bouwproject? En op welke renovatiepremies kan je dit jaar nog aanspraak maken?

Nieuwbouw en renovatie
Waag je je in 2021 aan een nieuwbouwproject? Dan mag je nieuwe bijna-energieneutrale woning in Vlaanderen of Wallonië over een E-peil van maximaal E30 beschikken. Bovendien moet die aan specifieke eisen voldoen op vlak van onder meer isolatie, verwarming en hernieuwbare energie. In Brussel is passiefbouw al enkele jaren de norm. Ga je renoveren? In Vlaanderen mag het E-peil van je woning vanaf 2022 niet hoger dan E60 scoren na een ingrijpende energetische renovatie. De Vlaamse overheid legt daarbij vooral de nadruk op een dakisolatie met een gunstige U-waarde. Die geeft aan hoeveel warmte er door je dak en ramen ontsnapt. Hoe lager je U-waarde, hoe beter dus!

Doe-het-toch-maar-niet-zelf
Steek jij graag zelf de handen uit de mouwen? Dan maken al die specifieke technische eisen het er voor jou niet makkelijker op. Je dak isoleren wordt zo namelijk meer en meer een klus die je het best aan een erkende vakman overlaat. Toch is het belangrijk dat je weet wat het betekent om goed en efficiënt te isoleren, zodat je de beste keuzes maakt voor de bouw of renovatie van je huis. Aangezien de renovatienormen tegen 2050 nog wat strikter zijn, doe je het maar beter ineens goed. Door nu nog snel naar de oude normen te isoleren, creëer je misschien een probleem op de lange termijn. Bovendien stijgt je woningwaarde als je aan meer dan de isolatienormen voldoet. De PIR-isolatie van Unilin Insulation helpt je op weg.

Welke premies kan je aanvragen?
Plan je om in 2021 je dak te isoleren? Dan kan je daar in Vlaanderen alleen nog een premie voor krijgen als je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. In dat geval maak je aanspraak op 4 euro/m² voor je dak- of zoldervloerisolatie. Ook voor de isolatie van je gevel, binnenmuren en vloer kan je dit jaar nog een premie aanvragen bij netbeheerder Fluvius. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan je via Leefmilieu Brussel op een nog grotere bijdrage rekenen voor je dakisolatie. Als je een lager inkomen hebt, jonger dan 35 bent of personen ten laste hebt, kan je subsidie zelfs oplopen tot 70% van je factuurbedrag. En ook in Wallonië zijn er nog steeds verschillende isolatiepremies beschikbaar.

Isoleer jij je woning? Ontdek op welke premies je recht hebt met de subsidiecalculator.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10596-14681/unilin-insulation/partnerberichten/van-plan-om-te-isoleren-op-deze-premies-heb-je-in-2021-nog-recht/